Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum sa prinzi cteno peste 15 kilograme?

marți, 16 august 2016
In weekendul prelungit, recent incheiat, impreuna cu Viorel Mateianu, am ales sa mergem la Tancabesti, pe standul Avicola 1. Acest loc este unul dintre cele mai bune pentru pescuitul la crap, insa, zilele caniculare din ultima perioada, ne-au facut sa abordam aceasta partida pentru pescuitul la amur.
 
pescuit
 
Aveam asteptari ridicate si ne doream sa avem activitate pe masura, asadar am venit pregatiti cu 40 de kg de porumb preparat Senzor (diverse arome), plasticele de rigoare, pop-up-uri, saculeti solubili si ceva atractanti.
 
Abordarea partidei
 
Am plantat lansetele cu barca foarte aproape de buza stufului (plaurului), la distante de 20-30 cm. Desi se spune ca tenul prefera locurile curate cu substrat tare, fara mal, vegetatie tocata sau agatatura, in timp, am observat ca acesta se hraneste fara probleme si in aceasta situatie, respectand cateva conditii:
 
pescuit 
1 - sondarea atenta a locului unde urmeaza a fi plantata montura cu o prajina pentru a evita plasarea acesteia direct in agatatura
 
2 – folosirea firului textil cu camasa la montura, a saculetului solubil si plasarea cu grija a liniei in apa pentru a evita incurcarea monturii.
 
pescuit montura 
Am folosit monturi clasice inline, cu lungime de aproximativ 20 cm, iar pe firul de par am pus 6-7 boabe de porumb artificial si natural. Momeala a fost intotdeauna echilibrata astfel incat carligul sa se pozitioneze corect, in tija, pe substrat. Motivul pentru care am folosit atat de multe boabe de porumb pe firul de par, este ca am dorit cu orice pret, sa evitam trasaturi de peste mic (platica sau caras) avand in vedere ca este un pescuit destul de solicitant fizic. In saculetul solubil am pus doar cateva boabe de porumb uscat, deoarece am observat ca pe Tancabesti, folosirea nadelor solubile sau a groundbait-urilor atrage foarte tare pestele mic. Pot sa spun ca aplicand aceasta tactica am reusit sa facem o selectie impecabila a pestilor, nefiind deranjati de tac-uri, trasaturi de peste marunt si reusind sa punem pe saltea teni de la 15 kg in sus. Bineinteles, ne-a ajutat foarte mult si locatia, care este recunoscuta pentru astfel de capturi.
 
 
pescuit 
Pe fiecare lanseta plantata am folosit o punga de porumb preparat (800 gr), golind aceasta punga in proportie de 75% direct pe locul monturii si 25% dispersat pe o suprafata de aproximativ 1 m patrat. Poate parea o cantitate mare pentru o singura lanseta plantata, dar cred ca pentru apetitul unor astfel de pesti, este o cantitate cel putin necesara.
 
 
Desi in pescuitul amurului se recomanda schimbarea lansetelor la intervale regulate de 30-45 de minute, noi le-am schimbat la perioade de timp diferite si in functie de miscarea plaurului, inspiratie sau convingerea ca locul gasit va fi cu siguranta unul productiv, chiar daca vom astepta si 4-6 ore pentru o trasatura. Ne-am mai bazat pe frane reglate strans, fire de grosime potrivita, atentie sporita, multa munca, dar si ceva noroc.
 
pescuit 
In cele 40 de ore petrecute pe malul baltii am reusit sa punem pe salteaua de receptie 7 cteni cu urmatoarele greutati: 2 de 15, unul de 16, unul de 17, doi de 18 si vedeta partidei de 22 de kilograme. Din pacate, am scapat si unul sarit de 20 de kilograme, in mal. 
 
 
Am reusit sa prindem si un crap la o lanseta aruncata din mana cu o solubila 1016.
 
Costin Somodea pescuit 
Costin Somodea
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • miercuri, 12 octombrie 2016 18:56

    viorel ionescu : Felicitarile mele Viorel!Stima tuturor in special lui Vladut Mateianu.