Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Delta Dunarii, visul meu!

luni, 18 septembrie 2017
Marian Cosereanu este pescar de crap de cand se stie, iar in fiecare an asteapta expeditia in Delta Dunarii cum asteapta altii Sarbatorile. A incheiat recent ultima aventura si ne-a povestit cum reuseste sa prinda crapi mari in salbaticie.
 
Vise, vise, vise, incepute de aproape un an. Practic, de cand am ajuns acasa anul trecut din Delta. In 2016 visele au fost spulberate de o furtuna puternica, urmata de cutremur, ce sa mai ... un adevarat cosmar! Anul acesta a fost altceva. Am adunat gasca,  am fermentat porumbul, boiliesuri facute de Senzor marca Senzor Delta de 20 mm. Mai mari nu aveau. Permisele de pescuit scoase pentru Biosfera Delta Dunarii, P.G-urile vizate si la drum.
 
bagaje pentru delta dunarii 
Masina a fost incarcata cu tot ce trebuie si nu trebuie (poate folosim si astea) si ne trezim in Tulcea cu dorinta de a ajunge la locul de pescuit cat mai repede, dar si cu teama de a-l gasi ocupat. Mergem sa cumparam momeala vie: rame negre si viermusi, asa pentru distractie (o moaca, o platica) si fuga la bac. In fata se vedea Dunarea, curata, scazuta de-mi vena sa arunc o lanseta. Urcam masinile pe bac, traversam si ajungem pe drumul pietruit si prafuit care ne duce spre Chilia, in sfarsit, in Delta. Ajungem la locul secret (descoperit de mine), scot scaunul si o bere rece (de, aveam gheata multa), ma asez pe mal si priveam cum se scurge apa spre ultima "gara" Marea Neagra. Gata berea, lansetele in apa si ne apucam de tabara.
 
berea neumarkt 
tabara pescuit delta dunarii 
Puneam corturile, faceam curatenie cand s-a auzit pentru prima oara senzorul, "Bip, bip.. Bãããã terminati cu glumele". Avertizorul tot urla. Fug repede, intep si simt un blocaj in mana (ma asteptam sa fie un ciortan, de ... la porumb). Forta "monstrului" arata insa adevarata lui valoare si dai si trage de el. Eu spre mal el spre pragurile din larg, dar lanseta lucreaza si il ridica de acolo, bag minciogul si hop pe salteaua de receptie. Ma uit sa scot carligul din buza si cand ... surpriza: a tras la boilies. Eu merg la inceput doua pe boilies, doua cu porumb.
 
crap mare delta dunarii chilia 
Am scos sacul de cantarire si cantarul si ce vad: 18,5 kg. Pestele la apa, lanseta la fel, tabara aranjata si da-i pe sprit. Cand observ ca se facuse seara, arunc o lanseta cu buchet de rame pentru somotei si imediat doua moace la un kg jumatate. Mai stau la gura focului si mai dau cu niste tuiculita. Oboseala si "aburii din caise" isi spun cuvantul, ma uit spre cort si ma intrebam "oare ajung pana la el?". Cred ca era 12 noaptea.
 
spritz in delta 
Nu adorm bine cand Nea Marian, prietenul meu ma striga:
- Marian!
- Ce-i bre?
- Scoala-te!
- Breee mosule, este cinci, mai stau!
- Hai ma sa faci cafeaua!
 
Pai na, eu sunt responsabil cu facutul cafelei dimineata. Termin cu cafeaua si cum stateam si ma uitam la apa ce era luminata de o luna plina am zis:
-Mosule azi iau doua bucati.
 
pescuit crap delta dunarii 
delta dunarii 2017 
Asa a si fost. Doua bucati, una de doua kg la doua bile Delta de 20mm si una la cinci kg la o bila. Vine seara, iar betie, iar mosu' cu trezitul si-l rog sa ma lase sa dorm, dar el nu si nu. Bosorog nebun sa vezi ce-ti fac, mi-am zis. Apropo este din Balaceanca. Gasisem in Dragon o jucarie porno de cauciuc si cand a plecat dupa paine i-am agatat-o de forfac si cu fir tras prin apa direct la mine la scaun. Camera video pe pozitie si cand vine Mosu' da-i si trage de fir mai sa-i sara lanseta din pichet. Inteapa si-l auzi:
- Ba eeee mareeee! Cand a scos montura si-a dat seama ca asta a prins toata viata lui...
 
preparate culinare delta 
preparate peste delta dunarii 
pescuit in delta 
Miercuri, joi si vineri a batut vantul puternic din fata si nu am putut sa pescuim asa ca am facut o ciorba de peste, niste obleti trasi la tuci, mai un sprit, fuga in sat la stana sa luam o oaie, chestii administrative.
 
Sambata a mai venit un prieten, Florin, cu marfa proaspata de la Senzor, boiliesuri Delta de 24 și 20. Cand am vazut de 24 am facut ochii ca la pacanele. Scot lansetele (patru la numar), pun bile de 24 si in apa cu ele. Nu trec 10 minute de la ultima aruncare cand senzorul bip, bip. Ridic lanseta si simt ''submarinul'' de la ucraineni. Lanseta era indoita la limita ruperii, frana mulinetei caraia cand ... plici, s-a rupt firul (gros de 0.40mm). Mulinez ce a mai ramas din el, pregatesc din nou lanseta, cand iar pleaca alta. Inteapa Florin, recuperez si pestele pe mal, cantarim 10,5 kg.
 
crapi din delta 
A urmat altul la 14 kg si a venit si ultima noapte. Duminica dimineata iar o ruptura de "submarin" si pana in pranz cand am strans tabara au mai venit pe saltea doua bucati de 11 si 12,5 kg. Bagajele in masina si pe drumul pietruit si prafuit visand la urmatoarea expeditie in Delta Dunarii. Cam asta a fost aventura cu vise implinite pe Bratul Chilia. Multumesc gastii si magazinului Senzor.
 
Va urez fire intinse!
 
Marian Cosereanu 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.