Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Despre rock, crapi, nada si alti demoni.

vineri, 3 noiembrie 2017
Fusesera 2 ani oscilanti pe Varlaam, cu destule rezultate, dar si cu semne de intrebare intepatoare. Primii crapi pe o balastiera grea, o partida ratata, un record personal, o saptamana aproape fara crap. “Unde-s sperantele? N-a mai ramas niciuna..” (Phoenix – In Umbra Marelui Urs). Imi lipsea acel ''carpyness'' cum ii spune Mark Pitchers, cam aici eram in August 2016.
 
''Uitand de dor si nevoi, ani de pribegie, Inc-o mie, mult n-a mai ramas'' (Phoenix - In Umbra Marelui Urs).
Ianuarie 2017 aducea in sfarsit o veste buna – urma sa fiu in Romania suficient pentru un sezon de primavara complet pe Varlaam. Aveam destula experienta sa inteleg importanta momentului – fara hrana naturala specifica balastierelor, crapii urmau sa fie foarte activi. ''Prinde sau mori incercand'' scria pe noul meu hanorac Carpology ornat cu un crap transformat in Snaggletooth in stilul Mottorhead.
 
boilies cpk 
Schimbarea de nada
 
Refrenul il stiti deja – increderea in nada iti poate da luciditatea necesara pentru a rezolva celelalte necunoscute, deloc putine pe o balastiera grea. Ecuatia nadei nu insa este una simpla. "Toate sunt la moda - acum si tot exagerat.."(Phoenix – Vremuri). Pescuisem cu ani in urma cu boilesurile CPK Carp & More, dar tipic rockerilor nestatornici schimbasem mai multe companii in ultimii ani.
 
“Boabe si furnici, ierburi si urzici, tot ce e aici, mana lor [..]/ Poti sa-ntrebi daca vrei, vrajitoarele!” (Cargo – Ziua Vrajitoarelor). Vraja sau nu, nada CPK aducea rezultate printre partenerii mei de pe Varlaam intr-un ritm alert, aproape in ton cu rockul anilor 90 pe care il ascultam prea des pe lac in timp ce avertizorii mei se incapatanau sa taca. Pe un lac bogat in hrana naturala prima optiune a devenit in mod evident un boiles tip fishmeal. Nava amiral a gamei CPK, boilesul XXL a fost alegerea naturala. Pentru a pacali vigilenta unor crapi deja obisnuiti cu presiunea pescarilor am optat pentru o nadire combinata, incluzand in arsenal si boilesul Next, tot un fishmeal, dar cu o textura usor diferita si aroma putin mai dulce. Pentru a crea varietate pe patul de nada, am folosit ambele boilesuri in marimi diferite - 10 si 16mm.
 
pescuit dupa crap mare 
Cu increderea reinnoita in privinta nadirii si suficient de sigur pe cunostintele mele de localizare a pestelui, ma aflam acum in fata unei dileme specifice balastierelor – jocul asteptarii. Pe un lac cu trasaturi de crap rare, dar cu o populatie abundenta de carasi si cleni mari, prezentarea momelii de carlig, mai ales la intervale de timp ce ajungeau si la 24 de ore, are o importanta vitala. "Fobia tine-o zi-lumina / Si nu-i nimic sa o retina.." (Rezident Ex – Inchis, caz de boala). In cazul meu fobia a fost invinsa de boilesurile cu granule de pluta CPK XXL Flash, pe care le deshidratasem pentru un plus de rezistenta. In afara de rezistenta sporita, bilele Flash ofera si o prezentare impecabila pe substrat, asezand rigul in pozitia optima. In cazul meu, formulele castigatoare au fost atat bila simpla cat si prezentarea tip snowman.
 
pescuit la crap 
"Intr-o zi de joi, ca asa-i la noi.." (Cargo – Ziua Vrajitoarelor). Pe Rainbow i se spune “Joia Crapilor Mari”. Varlaam este deocamdata un lac imprevizibil ca ritmurile vechi de jazz. Este si motivul pentru care momentan nu imi permit multe sfaturi despre localizare si m-am limitat la a prezenta increderea in nada. Are insa si Varlaam trenurile lui cu crapi. "Trenul asta-i trenul nostru bun" (Iris – Trenul fara nas). Pentru mine a venit in gara in zile de joi. Un prim over 20 si nou record personal. Fara a avea neaparat frecventa unui metronom, capturile mele de la inceputul lui 2017 au capatat insa in mod clar un ritm consistent si o traiectorie crescatoare – noul record personal de 22.5 kg si crapi de peste 15 kg in fiecare partida a sezonului.
 
"Si-apoi ce-o mai fi om mai vedea." (V. Seicaru – Din prea mult sau prea putin).
 
pescuit crap 
Catch report by Sergiu Delcea
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.