Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Din dragoste pentru pescuit

miercuri, 14 iulie 2021

Am pescuit de mic!

Aveam doar cativa ani cand Petrica, varul meu mai mare, mergea la pescuit pe unul din lacurile aflate in apropierea Ploiestiului. Mi-a ''luat ochii'' cu ''Germinele'' lui rosii, pe care le afisa cu multa mandrie de fiecare data, dar mai ales cu capturile pe care le avea in juvelnic ori de cate ori revenea printre pamanteni. In mare, erau carasi si ciortani, dar, la vremea aceea, puteam sa jur ca a prins cei mai mari pesti din lac.

A venit si ziua in care mi-a spus: ''Maine dimineata la 6:00, sa te gasesc in fata portii. Mergem la pescuit''. Si am fost. Prima varga, primii carasi prinsi… drog de la prima sedinta.

sorin rudeanu pescar

Am continuat sa merg pe malul apei toata copilaria si adolescenta si am considerat pescuitul amator ca fiind metoda suprema de relaxare. Asta pana cand am descoperit pescuitul competitional.

sorin rudeanu senzor

Poate si cei 14 ani de baschet, in care am invatat ce inseamna cu adevarat sportul cu tot ce implica acesta (antrenamente dure, competitie, victorie, infrangere si indiferent de care dintre cele enumerate mai devreme – sportivitate) au contribuit la dragostea pentru pescuitul in concurs.

Prima lectie pe care ar trebui sa o predea antrenorii este despre cum sa reactionezi la infrangere, sa poti felicita castigatorul, sa analizezi unde ai gresit si sa incepi pregatirea pentru a fi mai bun. Doar asa ai sanse ca la urmatorul concurs sa ajungi in postura in care vei fi felicitat.

Revenind la pescuitul competitional, imi amintesc cu placere de primul contact cu pescarii ''adevarati'', pe care i-am vazut pe malurile Sarulestiului la Cupa Mondiala, de primele ''braile'' de pe Tancabesti, primele calificari pentru echipa nationala, la care au participat 9 echipe, la primul loc castigat in lotul echipei nationale, precum si tot ce a urmat.

sorin rudeanu pescuit mondiale

africa de sud pescuit

Am urmat insa o pauza de 5 ani, in care m-am detasat de tot ce se intampla in aceasta lume a pescuitului profesionist. Din cand in cand, recunosc, mai fugeam pe malul lacului, fix pentru acea relaxare suprema de care vorbeam mai devreme. Pofta pentru pescuitul de performanta mi-a revenit. Sincer, imi lipsise foarte mult competitia, cu altii, cu mine.

Superbet e responsabil pentru acest ''come back''. Si le multumesc pentru asta. Cu ajutorul lor am reusit sa-mi reiau activitatea si in plus, sa incerc sa prezint celor pasionati de acest frumos sport ce se intampla la competitiile de pescuit.

In acelasi timp, incerc sa le arat celor aflati la inceput de drum in pescuit cum se folosesc sau mai bine spus cum folosesc eu, nadele si momelile Senzor Planet.

rudeanu sorin senzor crap

Asa ca, va astept pe canalul de youtube Super Pescuit, si de asemenea, pe canalul de youtube Senzor Planet si, ori de cate ori este posibil, pe malul lacului.

Nu uitati, pescuitul inseamna in primul rand suprema relaxare, dar mai inseamna si frumos, acestea fiind pana la urma motivele pentru care mergem sa pescuim.

Fire intinse!

Sorin Rudeanu 

2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.