Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Din tainele campionilor - George Slave

miercuri, 11 decembrie 2013
Nume complet: George Slave
Porecla: Maestre, UN_Q
Varsta: 42
Profesia: Inginer
Studii: Universitatea "Spiru Haret"
Cel mai mare crap: 21 kg
Cel mai mare cteno: 23 kg
 
 
 
C.ro - George, de la ce varsta pescuiesti? Dar la nivel inalt?
GS - La pescuit am inceput sa merg pe la 6-7 ani. Primii 2 ani exclusiv la undita, pescuit pe care nu-l pot uita nici acum. In fiecare an prima partida de pescuit este la stiuca (ianuarie-februarie), dupa care o partida, doua la undita ,,la caras''. La 9-10 ani am avut primele doua lansete. Betele nu mai stiu ce erau, dar mulinetele sigur erau unele unguresti - "Neptun''cumparate din banii de la plugusor si sorcova. :))
La nivel inalt nu stiu daca pescuiesc nici acum... la concursuri am fost prima data in 2006 sau 2007 la Hobaia.


C.ro - De unde ai aceasta pasiune, pentru pescuit?
GS - Tata a fost cel care ne-a insuflat pasiunea asta atat mie, cat si fratelui meu, impreuna cu un prieten de-al sau nea George "Cascaitul" cu care am pescuit pana acum cativa ani. Din pacate, a murit intr-un accident de circulatie cand venea de la pescuit.

C.ro - Cam la cate concursuri ai participat pana in prezent?
GS - Particip cam la 12-14 concursuri pe an. Pana acum cred ca am participat la peste 70-80 de competitii.

C.ro - Delta Dunarii / Dunare sau balta?
GS - Delta Dunarii... de departe cel mai frumos, cel mai provocator - loc de pescuit pentru mine. Zona pentru care m-am casatorit abia la 31 de ani si pentru care copiii mei nu au acum decat 6 ani. Foarte multe satisfactii am trait in Delta.

C.ro - Exista nada si momeala care merg pe orice balta?
GS - Cred ca pe orice balta merg cerealele si prafurile din cereale. Mamaliga face parte din aceasta categorie.

C.ro - Care este atuul tau fata de restul pescarilor?
GS - Nu cred ca exista un atuu valabil in fata celorlalti pescari. Cred ca daca gasesc un moment sau o conjunctura favorabila trebuie exploatata la maxim.
 
C.ro - Cel mai mare defect al tau ca pescar? Ce-ti reprosezi?
GS -  Defectul este ca nu gasesc ... defectul. De reprosat, dupa fiecare partida gasesc cate ceva: ca am nadit prea mult sau prea putin, ca am dat cu ace prea mari sau prea mici, ca am dat cu plumb prea greu, ca daca foloseam altceva la carlig, ca daca pescuiam de la inceput asa...
 
C.ro - Enumara, te rog, 3 lucruri  de care trebuie sa tina cont un pescar debutant.
GS - Pescarul debutant trebuie sa tina cont de un aspect foarte important: o data ce te-ai apucat de pescuit nu mai exista cale de intoarcere. Daca mergi la pescuit, pescuieste! Inainte de a pleca la pescuit informeaza-te de conditiile de pescuit, de vreme, de caile de acces, de echipamentul necesar, de taxa, de specificul baltii, de nada si momeala necesara, etc. La o partida de pescuit este bine sa mergeti fara bauturi alcoolice, mai ales in competitii. Alcoolul dauneaza grav pescuitului.

C.ro - Grosimea firului, dimensiunea carligului si greutatea plumbului cu care pescuiesti cel mai des.
GS - De obicei pescuiesc cu fir de 0,18 - 0,25 mm pe balti fara agatatura, 0,29 - 0,40 mm in balti cu agatatura si cu 0,35- 0,50 mm in Delta. Plumbul tot timpul in-line de la 70 la 121 g, in functie de substrat si distanta la care pescuiesc. De foarte multe ori folosesc naditoare de 60-65 g, atunci cand situatia permite acest lucru - mai ales in competitii (daca este permis). Marimea carligelor depinde: in competitii nr. 2, 4, 6. Foarte rar am folosit ace de 8. In Delta, folosesc carlige nr 1 si nr 2.

C.ro - Nadire masiva sau pescuit la interceptie la o partida de 12 ore?
GS - Nadirea este cel mai important lucru alaturi de gasirea locurilor in care stau pestii. Nadesc sau nu in functie de anotimp, conditiile atmosferice, de substrat, de adancimea apei si in functie de "raspunsul" pestilor.

C.ro - Cauti structurile (agataturile) sau te feresti de ele? De ce?
GS - Asta si spuneam. Tot timpul caut agataturi, praguri, platouri, locuri cu "fund tare". Chiar daca cunosc locul destul de bine tot mai arunc cu plumbul de sondat si cu markerul de cateva ori. De ce? Tocmai in scopul de a prinde peste si a gasi locul in care "sta el".
 
C.ro - Top 3 balti preferate.
GS - Tancabesti, Moara Vlasiei 2 si Corbu.

C.ro - Pescuitul este o boala sau o pasiune? Te-ai putea lasa vreodata?
GS - Pescuitul este o pastiune. Cand spui boala te gandesti la ceva rau, la o operatie sau un tratament. Pentru pescuit nu cred ca exista tratament. Spuneam si mai sus, nu exista cale de intoarcere.
 
C.ro - Numeste 5 pescari romani pe care-i respecti, strict din punct de vedere al pescuitului.
GS - Am un respect deosebit pentru mai multi pescari de crap din Romania asa cum nu am niciun fel de respect pentru cativa pescari de crap, care au mai patruns si prin competitii. Nu vreau sa dau decat un singur nume care cred eu ca a facut ceva pentru pescuitul de competitie din Romania, care cred eu ca nu era la un nivel destul de ridicat in lume fara el: Cornel Rosioru.

C.ro - Multumim, George. Pentru final, spune-ne si cea mai mare minciuna pe care ai spus-o legat de pescuit.
GS - Am avut niste "prieteni" care m-au trimis la o balta unde se prind frecvent crapi de peste 10 kg. Cand am ajuns acolo am gasit o balta plina de rate si gaste domestice. Balta nu avea o adancime mai mare de 0,5 metri. Dupa un an i-am trmis undeva in Delta, la o incinta "La bolovan", intre Partizani si Maliuc, unde stiam ca a fost secata, arata si semanata, dar nu stiam cu ce. Cand au ajuns acolo m-au sunat ei si mi-au spus ... era semanat porumb.
 
 
 
 
 
Maine, 12 decembrie 2013, Ciprian Ene aka Cipica, raspunde QUIZ-ului Crapmania.ro
 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • miercuri, 11 decembrie 2013 21:46

    Doru Sirbu : @La o partida de pescuit este bine sa mergeti fara bauturi alcoolice, mai ales in competitii. Alcoolul dauneaza grav pescuitului...... dar il face mai amuzant. :))