Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Emotii mari la temperaturi scazute

duminică, 13 decembrie 2015
Descurajati de activitatea scazuta a crapului si mai ales de frigul de afara multi pun betele-n cui asteptand la caldurica indepartata a primavarii pentru o noua partida de pescuit.
 
 
 
Eu iubesc aceasta perioada a anului pentru sesiunile de pescuit. Lacurile uita aglomeratia din timpul calduros si ne ofera o pace de care, eu unul, m-am indragostit. Partidele mele de pescuit cer sacrificii destul de mari, lucruri pe care le stim si le facem cu totii  (bani, timp, certuri in familie, invoiri si minciuni la serviciu si familie. etc) si daca la toate astea mai adaugam si noptile friguroase pe care trebuie sa le induram, atunci , parca le dau un pic de dreptate celor care nu au 'drogul" asta in sange si imi spun "tu esti nebun sa mergi pe o vreme ca asta la pescuit cateva zile si singur cuc!".  
 
 
 
Dar dupa o cana cu vin fiert pe malul apei, dupa ce incepi sa iubesti pacea ce te inconjoara iti dai seama ca de fapt spiritul pescarului de crap naste emotii atat de calde, incat nici temperatura scazuta de afara nu reuseste sa le raceasca.
 
 
 
 
Nu o sa vorbesc acum de monturi, de cat nadesc, de cum imi aleg locul de pescuit, etc, ci vreau sa insir cateva lucruri pe care le consider eu importante cand pescuim iarna. O fac pentru cei ce nu au pescuit inca in noptile friguroase de iarna si vor sa o faca.
 
 
 
 
- Sacul de dormit cu strat dublu e indispensabil. Tine caldura si impiedica formarea condensului (la fel ca in cazul cortului cu 2 straturi cu winterskin).
 
 
 
- Urechile si gatul sunt partile care pierd cel mai repede caldura si trebuie acoperite mereu.
- Incaltari pentru iarna care mentin caldura in interior.
- O bautura calda este mereu un aliat cand trebuie sa infrunt frigul. Ne va mentine corpul cald si vom fi mai bine dispusi.
 
 
 
- O soba pentru cort este indispensabila, dar vom lasa mereu intre-deschisa "usa" cortului pentru ca oxigenul sa ne faca mereu companie. Mare atentie cu soba! Iti poate fi cel mai mare aliat, dar si cel mai mare dusman. Cunosc destule cazuri de pescari la care le-au luat foc corturile si au fost victimele neatentiei lor.
 
 
 
- Schimburi de haine cat mai multe. Sosete fara numar. Eu schimb trei perechi in 24 ore. (transpira picioarele "arestate" in incaltarile inchise)
 
 
 
 
 
Dupa toate astea, cu o cana de vin fiert in mana nu ne mai putem dori decat o trasatura, trasatura ce va naste emotii ce nu pot fi descrise intr-un articol. Va las in compania fotografiilor, iar eu fac plinul la pahar si ma uit la statie .. astept o trasatura ... emotii ... emotii mari la temperaturi scazute.
 
 
 
Bogdan Mocanu 
9 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • duminică, 13 decembrie 2015 13:00

    Dan Mateianu : Felicitari Bogdan pentru articol si ptr tot ceea ce faci pe balta!!! Intr-adevar ai aceasta pasiune in sange!

  • duminică, 13 decembrie 2015 15:51

    Viorel Mateianu : Felicitari, Bogdan, pentru tot!

  • luni, 14 decembrie 2015 11:32

    Dragos Mardare : Frumos articol!

  • luni, 14 decembrie 2015 16:04

    Nicusor Stanciu : Felicitari pentru acest articol foarte frumos. Fir intins!

  • luni, 14 decembrie 2015 19:25

    Anghel Petrisor : Respect!!!

  • marți, 15 decembrie 2015 07:50

    bogdan hallas : super articol...interesanta soba din imagine...ceva detalii??

  • marți, 15 decembrie 2015 09:21

    bogdan mocanu : http://www.splendart.com/stufaapetrolioastoppinotosai241-vendita-128521.html Eu o tin la minim in cort si cu un plin de 4 litri fac doua nopti. Daca o atingi sau cade din greseala sacul sau altceva pe ea se stinge automat. 40cmx35cmx34cm. Costul ei 80-100€. Costul lichidului 48€ pt 18 litri. E un pic cam scump dar e de ala smecher inodor. cu bine!

  • joi, 17 decembrie 2015 14:56

    George Raceanu : Felicitari!!!