Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Importanta ingredientelor din #boilies (3).

vineri, 29 decembrie 2017
Proportia ca si calitatea ingredientelor este foarte importanta. As putea chiar spune cea mai importanta. De ce? Pentru ca oricat de calitative ar fi ingredientele daca depasim anumite praguri (supradozare si mai rar subdozare) degeaba le avem. La anumite ingrediente cum ar fi aromele spre exemplu, pragul de dozare este foarte delicat si putem trece foarte usor de la un dozaj corect la unul care poate strica de tot o nada sau un boilies. Degeaba ai o aroma termostabila, foarte concentrata, de la o firma cu renume sa spunem, daca o supradozezi. Nu vei face altceva decat sa strici toate celelalte ingrediente pe care le-ai bagat pana atunci in nada sau boiliesul respectiv. Degeaba avem o faina de peste LT94, calitativa, daca nu vom pune decat 10%, iar restul ingredientelor vor fi de volum si de o calitate indoielnica.
 
ingrediente boilies 
Alt exemplu foarte bun ar fi faina de krill care este o faina calitativa si foarte scumpa dar daca gresim proportia si punem prea mult transformam un boilies normal intr-unul care pluteste. Aceasta faina are o proprietate unica...absoarbe aer. De aceea in UK mai nou este folosita in alcatuirea groundbait-urilor care „tin aer”.
 
bogdan dragan boilies pescuit 
Sunt si multe ingrediente care nu pot fi supradozate dar din propria experienta am observat ca orice ingredient trebuie pus cu „masura”. Orice ingredient in exces dauneaza chiar daca pe el scrie ca nu exista dozaj maxim. Eu consider ca exista un dozaj optim pentru fiecare ingredient in parte. Daca se respecta acest dozaj optim se obtine un echilibru al nadei si atunci acea nada isi va face treaba indiferent de conditii.
 
Bogdan Dragan
 
Va urma...
 
Articolul face parte dintr-o serie de 6 pe care Crapmania.ro le publica in serial.
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.