Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

INTERVIU | Secretele lui Alexandru Mihai. "Cel mai important e sa gasesti o lanseta pe mana ta''.

vineri, 11 mai 2018
Alexandru Mihai, cunoscut in randul pescarilor de crap si ca Maxx, este unul dintre cei mai buni aruncatori la mare distanta din Romania. Este pionier al concursurilor de casting inca din vremea cand acestea se organizau in grupuri restranse, intre prieteni. Rezultatele sale din concursurile de crap si casting l-au facut sa fie unul dintre cei mai apreciati pescari in randul cluburilor din Romania. 
 
alexandru mihai maxx 
Maxx raspunde intrebarilor legate de competitiile de casting si echipamentul folosit de el, intr-un interviu acordat managerului de media al companiei Select Baits, Lucian Manea.
 
LM: Maxx, ce ne poti spune despre competitia de casting din Romania?
AM: Competitia de casting a aparut in Romania in anul 2011, an in care am intrat prima data in acest joc de copii mari. Neavand ce face, sezonul de pescuit fiind inchis, au fost necesare cateva telefoane pentru a ne strange un grup de 10 prieteni. Nu ne-am intalnit la o cafenea pe Dorobanti, ci pe un camp situat la marginea Bucurestiului.
 
LM: Banuiesc ca ati baut cafeaua acasa si v-ati intalnit sa aruncati cu lanetele, corect?
AM: Exact! Am stat de dimineata si pana seara sa ne testam calitatile de aruncatori. Ne motivam intre noi dupa fiecare aruncare, iar cardurile telefoanelor mobile se umpleau usor, usor cu inregistrarile video din timpul aruncarilor. Motivul pentru care ne inregistram unul altuia aruncarile, este lesne de inteles. Odata ajunsi acasa, incepeam sa ne urmarim clipurile video pentru a observa mai atent unde si ce anume avem de imbunatatit in miscarea pe care o executam.
 
concurs casting 
LM: De ce ati ales sa aruncati pe teren si nu v-ati intalnit pe un lac?
AM: Aruncarile pe teren sunt cele mai relevante. Putem masura distanta atinsa fara sa facem aproximari sau compromisuri. Aruncarile efectuate pe lac nu reflecta intotdeauna adevarul. Dorinta de a progresa de la o zi la alta, de a castiga in aruncare doi sau trei metri in fiecare zi, ne-a obigat sa masuram fiecare aruncare, iar acest lucru este posibil doar pe teren.
 
LM: Care au fost rezultatele dupa o iarna de antrenament intens?
AM: In anul 2012 am reusit sa ocup podiumul la unul dintre concursurile organizate, iar acest lucru mi-a adus in acelasi timp satisfactie cat si dorinta de a progresa mai mult. Pentru a-mi imbunatati aruncarile, au urmat sute de ore petrecute pe camp, mii de aruncari si zeci de kilometri masurati zilnic, testand mai multe lansete, mulinete si fire.
 
echipament pescuit la distanta 
LM: Cat de important este echipamentul in aceasta ecuatie?
AM: Cel mai important este sa gasesti o lanseta ''pe mana ta''. La concursurile de casting se folosesc lansete rapide, foarte rigide, chiar si spoduri daca este nevoie. Aceste lansete sunt destul de greu de incarcat la capacitatea lor maxima. Daca nu esti un aruncator puternic sau unul foarte tehnic, aceste lansete mai rau te pot incurca decat ajuta.
 
concurs de aruncat la distanta 
LM: Ce lansete folosesti in acest moment?
AM: In multe concursuri la care am participat am folosit spoduri sau lansete apropiate de caracteristicile unui spod. Am avut rezultate bune cu acestea si m-am impacat bine cu ele. Am descoperit insa, la inceputul anului, o lanseta care mi-a placut foarte mult, asa ca am solicitat producatorului o bucata pentru teste. Timp de doua saptamani am aruncat cu noua lanseta si m-a convins. Primul concurs la care am participat cu Select Baits Elite-D s-a desfasurat la Sibiu. Aici am reusit o aruncare de peste 214 metri, fiind cea de-a doua aruncare ca si distanta din concurs. Ajutat de un vant usor din spate, am schimbat gramajul plumbului fix inainte de aruncare iar lanseta a reactionat foarte bine.
 
LM: Cum s-a comportat Elite-D in partidele de pescuit?
AM: Am participat la primul concurs de anvergura din acest sezon, desfasurat pe lacul Corbu. Fiind o lanseta rapida si foarte usoara, modelul pe care il am cantareste doar 388 grame, m-a determinat sa le am in standul de pescuit la concursul Carp United Masters 3 in 1. Am prins pesti cu greutati intre 5 si 18 kilograme. Crapul de 18 kilograme ne-a adus si premiul pentru cel mai mare crap al sectorului. Elite-D m-a impresionat in dril, fiind cea mai placuta lanseta cu actiune rapida cu care am pescuit pana in prezent. Este o lanseta care imi ofera cel mai bun compromis intre distanta, greutate redusa si placerea de a pescui.
 
lansete elite d select baits 
LM: Cui recomanzi lansetele Elite-D?
AM: Orice pescar care stie sa aprecieze calitatea, de indata ce va tine in mana Elite-D va aprecia caracteristicile acesteia. Nu cunosc sa existe in acest moment pe piata vreo alta lanseta mai usoara cu actiunea ultra rapida. In opinia mea, Elite-D a fost proiectata pentru placerea de a pescui, dar in acelasi timp are suficienti ''muschi'' pentru un pescuit la mare distanta.
 
lansete select baits 
LM: Maxx, iti multumesc mult pentru timpul acordat si fir intins la etapa de Campionat National!
AM: Multumesc Lucian! Fir intins si tie si tuturor pescarilor in noul sezon.
 
Crapmania.ro 
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.