Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Antiteza Campionatului AGVPS cu Turneul Celor 6 Cluburi

sâmbătă, 20 iunie 2015
Se intampla de multe ori sa asistam la surprize, paradoxale din anumite puncte de vedere, cand vorbm de rezultate obtinute in concursurile de pescuit, mai ales la crap. Avem impresia ca stim tot despre un anumit moment al anului, despre un anumit loc al unei balti, despre caracteristicile unei nade, despre performantele unui echipament sau despre calitatile unui pescar. Cu toate astea se intampla sa fim luati prin surprindere de rezultat, atat in mod placut cat si in mod mai putin placut. Zilele din urma mi-au aratat ca in pescuit au fost, sunt si vor mai fi inca destule lucruri ce nu pot fi prevazute.
 
 
 
Anticipam in articolul trecut, cand am schitat un rezumat al primei etape din Campionatul AGVPS, ca pentru titlu se vor lupta indeosebi 3 loturi, asta prin prisma rezultatelor de la finalul acelei manse coroborate cu rezultatele obtinute la prima etapa din Turneul celor 6 cluburi. Exceptand stimulentul de ordin financiar, sunt doua situatii in care motivatia tinde catre maxim. Una, atunci cand esti in varf si vrei sa demonstrezi ca n-ai ajuns acolo intamplator si a doua, atunci cand toata lumea te considera cel mai slab si vrei sa demonstrezi ca poti sa-i bati pe cei considerati mai buni. 4 din cele 6 loturi prezente in finala Campionatului AGVPS au fost prezente si la startul primei manse a Turneului celor 6 cluburi, iar rezultatele obtinute atunci m-au facut sa cred ca pentru mandatul spre Mondiale se vor bate cu sanse reale doar cele 3 loturi clasate pe podium la prima etapa.
 
 
 
Mai mult, lotul Senzor termina pe ultimul loc in concursul de la Moara Vlasiei 2, contand pentru prima etapa din Turneul celor 6 cluburi si parea in scadere de forma. Nu prea poti explica cu usurinta un asemenea rezultat, obtinut de acest lot pe o balta de casa. Motive sunt, legate de vant, de grile, de nadirea cu porumb, etc., insa per ansamblu, din favoriti la castigarea etapei sa vezi ca ies pe ultimul loc, e ciudat si te pune pe ganduri cand incerci sa estimezi corect valoarea unui astfel de lot. Revenind la finala Campionatului, dupa prima zi se vad cele 3 loturi detasate in lupta directa – Carp United, C-I Carp Team si Senzor, acesta din urma inlocuind in asteptarile mele lotul CC Corbu. Carp United erau campionii en-titre si aveau un motiv mare in a-si apara titlul, C-I sunt un club nou infiintat, avand in componenta pescari cu experienta si o dorinta enorma de a castiga primul titlu national la cluburi, dupa ce, ca si in editia din anul trecut cand pescarii au fost in lotul Ovidius, ei au castigat prima etapa a campionatului.
 
 
 
Senzor e cum s-ar spune, revelatia campionatului, in sensul in care nu erau vazuti printre favoriti si nu se astepta nimeni sa se bata cu sanse reale la titlu. CC Corbu au parut a fi avut o problema la start si n-au putut tine pasul cu cele 3 din frunte. The One e un lot tanar, creat recent si are experienta de club mai redusa. WLC, surprinzator, n-a reusit o clasare prea buna cu toate ca in prima mansa a Turneului celor 6 cluburi a reusit un rezultat excelent stand mai tot timpul in coasta castigatorilor, respectiv a celor de la C-I.
 
Per ansamblu, sunt cateva lucruri care ies in evidenta dupa finalul celor doua competitii de care am mentionat in acest articol:
 
 
 
-  in primul rand, Carp United, care nu e implicat in Turneul celor 6 cluburi, a confirmat forma buna atat a pescarilor cat si a nadei folosite, pentru ca trebuie s-o recunoastem, la CN, in faza finala, valoarea individuala a pescarilor e apropiata iar diferenta o face de cele mai multe ori calitatea nadei si modul de folosire. Ei au avut cea mai mare medie pe fiecare sector in parte , iar chestia asta nu tine de "bulan".
-  lotul C-I, castigator al primei etape din Turneul celor 6 cluburi, din punctul meu de vedere, au inceput mai greu finala de CN pe C-uri (facand schimbari succseive in componenta echipei si pierzand cumva ritmul cu contracandidatele la locul 1) si acolo, cred ca, au pierdut avionul spre Spania. In mod normal, cand se ajunge la un astfel de nivel si se doreste a se face performanta, trebuiesc evaluate corect sansele si capacitatile fiecarui membru iar deciziile trebuie sa tina cont de interesul de grup nu de cel individual.
-  Senzor, au reusit sa se monteze la maxim din punct de vedere moral, pentru ca in urma rezultatului slab din Turneul celor 6 cluburi, veneau din postura de out-sider si nu aveau in spate presiunea unor mari asteptari. Isi doreau o grila care sa contina capat de sector pe C-uri de unde intentionau sa doboare un record al baltii, lucru pe care l-au indeplinit in final. Au pierdut locul 2 la ultimul cantar, cand un peste prins de echipa WLC i-a dat in jos un loc pe sectorul B. Probabil daca pe B-uri echipa lor nu era incadrata de echipele aflate in lupta directa la titlu, Dragan-Borcan de la Carp United in stanga si Capitanu-Dinescu de la C-I in dreapta, cred ca ar fi scos mai mult din locul ala.
 
 
 
- dupa cum s-a observat fiecare lot de pe podiumul CN a avut o echipa care si-a castigat sectorul de pe standul pozitionat primul din stanga. C-I a castigat sectorul A de pe A1, Carp United a castigat B-ul de pe B1, iar Senzor a castigat sectorul C de pe C1. Paradoxal, cam la fel a fost si la Turneul celor 6, cand echipele de pe podium au castigat capatul de sector din stanga (cu exceptia WLC care a iesit pe 2 din pozitia C-1, sectorul fiind castigat de Fair Play de pe C-6).
- mai sunt inca mici neconcordante legate de modalitatea de interpretare a regulamentului CIPS, facut de acestia pentru o mansa si aplicat la noi pentru mai multe. Lipsa divergentelor si a contestatiilor, spune multe despre factorul de stabilitate in care se desfasoara finala in ultimii ani, insa mai nou, chestiunile legate de dopaj si lipsa notiunilor de baza in acest domeniu, unde fara sa vrei, luand o simpla pastila de raceala poti sa te trezesti dopat, cred ca vor crea noi discutii.
- trecand peste lipsa increderii totale in arbitrajul din Romania (ca asa e romanul, mai suspicios, mai scenarist) exista o tendinta a unor participanti in a considera ca arbitrii sunt angajatii proprii prin prisma faptului ca, in general, sunt platiti din fondul strans din taxa de participare. As dori aici sa fac o mentiune in nume personal: nu este platit un arbitru, ci este platit serviciul oferit de el. Nu e normal sa te adresezi unui arbitru ca unui angajat, caruia sa-i scoti ochii sau sa-i dai ordine, pe banii tai. Cand platesti un arbitru, nu-ti inchiriezi un om ci doar esti de acord sa beneficiezi de serviciul oferit de acesta.
- indiferent de taxa, ca e mai mica, ca e mai mare, cand vine vorba de CN, in ultimii ani gasim la start cam aceeasi pescari. Nu prea vad iesirea din circuitul asta restrans, privat, selectiv. Nici nu stiu daca e indicat sa schimbi ceva la nivelul superior, pentru ca in definitiv, performanta nu e pentru toti indiferent de ce ar presupune ea. Ca zona si volum de selectie, cam stam pe loc in ultimii ani insa ca si grad de pregatire, trebuie s-o recunoastem, loturile participante sunt la un nivel superior.
 
 
 
In antiteaza cu structura CN-ului pare sa fie sistemul propus de Turneul celor 6 cluburi. Nu cunosc amanuntele de ordin financiar, insa ma gandesc ca e totusi un efort considerabil sa participi la o astfel de competitie. Faptul ca ai 6 loturi care se intrec pe 6 balti diferite, ofera in final un cadru ceva mai complex de selectare a valorii, cu conditia ca toata lumea sa pescuiasca cu interes, din prima pana in ultima etapa.
 
 
 
Acestea fiind zise nu-mi mai ramane decat sa le doresc fir foarte intins celor de le Carp United in deplasarea lor din Spania, felicitari tuturor cluburilor participante la CN si asteptam cu interes etapele ce vor urma in Turneul celor 6 cluburi.
 
Fir intins tuturor!
 
 
 
gor965
George Iorga 
6 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • sâmbătă, 20 iunie 2015 21:19

    irinel bunica : Bine punctat George. Toată stima!

  • duminică, 21 iunie 2015 20:04

    George Iorga : Merci ! :)

  • miercuri, 24 iunie 2015 10:19

    Zambalic Catalin : Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: zambalic.catalin@gmail.com