Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Final de sezon. Care au fost baltile de top la sfarsit de 2015?

marți, 15 decembrie 2015
De obicei cam la inceputul lunii noiembrie incheiam sezonul competitional, insa de cativa ani incoace, in special datorita regimului termic mai ridicat, finalul se produce la inceputul lunii decembrie. Cupa Iernii de pe MV2 era ultimul concurs mare care anunta finalul de sezon. Ulterior, pentru ca vremea a permis desfasurarea altei competitii, Ultimate Winter Challenge a devenit ultimul concurs care testa rezistenta la frig a pescarilor. Apoi, cei mai indarjiti dintre pescarii de competitie au fortat nota si au organizat o intalnire finala cu titlul de Revelionul Pescarilor.
 
 
 
Anul care se apropie de finish, a avut parte de o sucesiune mai bogata de concursuri organizate in luna noiembrie: Cupa Iernii, Boilies Special Cup, Ultimate Winter Challenge, Cupa APS, Cupa 4Carp, Cupa Glaciala si Revansa Cupa Glaciala. Baltile pe care s-au desfasurat sunt: Moara Vlasiei 2, Greaca Cercani, Magura 9 si Hermes Peris.
S-a pescuit atat dupa cantitate, cat si dupa calitate si cu mici mentiuni asupra populatiei piscicole diferite intre baltile mentionate, concursurile au avut desfasurari in limitele normale. Luand-o cronologic, castigatori la Cupa Iernii au fost cei din echipa WLC Carp Club: Dargos Sinca, Virgil Zait, Claudiu Pascu si Ionut Voicu, iar la Ultimate Winter Challenge a castigat echipa formata din Spataroiu Sorin, Formagiu Marcel si Sergiu Gozgar. Moara Vlasiei 2 s-a prezentat bine in ambele concursuri desfasurate cu mentiunea ca per ansamblu pare sa fie o balta in schimbare fata de ce a fost pana acum. Media mare a pestilor (spre 10 kg la Winter Challenge, in 48 ore) confirma teoria potrivit careia, pentru a sustine o densitate mare in balta si a avea pesti sanatosi, e necesara furajarea. Ultimele capturi fotografiate la Moara Vlasiei 2 imi arata poate cei mai robusti crapi din punct de vedere fizic pe care i-am vazut aici de cand vin la concursuri. E drept, exista si un revers al medaliei, in sensul in care, apetitul crapilor fata de momelile pescarilor scade odata cu hrana introdusa in balta. Cantitatile care se prindeau inainte sunt mai greu de egalat, insa logic, cand ai o densitate mare de peste si balta prin natura ei nu le mai poate sustine ritmul de crestere, nu ai cum sa nu intervii.
 
 
 
Evolutia unor balti a tinut cont si de evolutia masei de pescari de crap de la noi. Asa cum pescarii si-au imbunatatit performantele, cunostintele, echipamentul, pretentiile si nevoia de a dobori recorduri, ma gandesc ca inclusiv administratorii de balti si-au dorit mereu sa performeze si sa fie in pas cu cererile pescarilor. Nu cred ca exista balta care sa vrea sa multumeasca pe toata lumea, dar administratia lor sa ofere in materie de pescuit doar ce-i convine acesteia. In conditiile in care, sunt si doua ideologii principale de pescuit la crap, de placere si de competitie, e evident mai greu sa multumesti pe toata lumea. Ma repet insa, orice administratie care isi vrea balta pe prima pozitie in topul preferintelor pescarilor, nu are cum sa faca ceva impotriva multumirii acestora. Dupa atatia ani de pescuit intentis la crap, ca sunt ceva ani buni de cand fenomenul asta a luat amploare, s-a cam saturat lumea de prins ciortani.
 
 
 
Multi vor sa prinda pesti mari, pesti frumosi, nu doar in partidele de placere, ci chiar si in concursuri. E clar ca e greu sa sustii un lac suprapopulat atat cu ciortan, cat si cu peste mare, pe o perioada lunga de timp, fara furajare si cu risc ridicat de imbolnavire. Ca atare, schimbarile observate la Moara Vlasiei 2 mie mi se par normale, logice si de bun augur.
 
 
 
Il stim pe Victoras Petcu ca asa cum e el, mai rau de gura, mai coleric uneori cand se contrazice cu lumea, dar poate cel mai ambitios patron de balta, e in stare sa faca orice ca sa fie toti pescarii multumiti de balta lui, fie ca pescuiesti dupa peste mare, fie ca pescuiesti dupa un peste mai mic, fie ca pescuiesti in regim de concurs. Pana la urma e o afacere in care lucrezi efectiv cu increderea si satisfactia clientului si doar baltile care isi propun sa aiba doar un anumit tip de clientela isi permit sa aiba o abordare stricta, de genul carciuma - asta avem, asta mananci si daca nu-ti place, mergi in alta parte. Intre timp, la Moara Vlasiei 2 s-au produs cateva sesiuni de populari cu peste, din care sesizam ca media a peste 165 de exemplare mari este aproape de 14 kg. E un gest, de fapt un efort, pentru care patronul baltii merita felicitat din plin.
 
 
 
Cu ocazia Cupei 4 Carp am revenit dupa 6 ani pe Greaca Cercani. Am gasit aceeasi gazda primitoare in persoana lui George Mihaila si o balta schimbata fata de ce amintiri aveam. Nivelul apei e foarte ridicat, iar densitatea de ciortan din balta scoate untul din pescari. Sunt cateva standuri in care tragi de bete non stop. Nu stiu ce regim de pescuit de placere are Greaca Cercani, dar imi pare o balta pe care sa poti sa te distezi la maxim cu familia. Revenind la concurs, cum spuneam, sunt cateva standuri care dau cantitati impresionante si ca atare, balta a fost impartita in 3 sectoare valorice, pe fiecare dintre ele facandu-se 2 clasamente, atat la cantitate, cat si la calitate. Bag seama ca a fost o treaba corect facuta din moment ce absolut toata lumea a fost multumita de intreaga organizare a baietilor de la 4 Carp, Iulian Petre si George Alexandru, iar echipa castigatoare formata Madalin Darla, Marian Gheorghe si Campeanu, fiind de pe un stand din sectorul C.
 
 
 
Am incheiat sezonul la Hermes Peris, unde asa zisa ultima competitie a anului, Cupa Glaciala, s-a dovedit a fi penultima pentru ca s-a reusit organizarea unei revanse la sfarsitul lunii. Ambele competitii au fost la calitate si cu toate ca apa era extreme de rece, pestele de aici a raspuns surprinzator de bine.
 
 
 
Cupa Glaciala a fost castigata de echipa Carp United in componenta careia regasim alaturi de Gheorghe Clampa pe campionii mondiali la individual pe 2015, Mihai Pripon si Bogdan Dragan. Un succes care trage linie in lunga lista de realizari pe 2015 a acestei valoroase echipe de pescari romani, pescuitul efectuat acum (dupa peste mare, cu boilies de calitate) venindu-le manusa. Editia Revansa a fost castigata de echipa Fefe Carp Team: Ioan Fratila, Florin Mihalache si Vlad Mocanu, care au avut sansa sa intarzie la tragerea la sorti a standurilor si am tras eu in locul lor. Cum am ales ultimul numar de ordine, au ramas sa pescuiasca pe ultimul loc ramas in urna si ca un facut, acesta a fost standul 2 (primul din partea stanga a baltii), loc considerat ca favorit de catre cei prezenti. A fost totusi un concurs surprinzator prin prisma faptului ca vremea era putin favorabila pescuitului si cu toate astea in prima noapte, pe un vant si-o ploaie crancena, pestele si-a cam facut de cap cu monturile concurentilor, tragand destul de des de ele. Finalul de pe 29 noiembrie consemna in clasamentul celor 8 echipe de pe balta, pesti intre 5 si 15 kg, locul 1 avand 63 kg din 5 pesti.
 
 
 
A fost un bun sfarsit de an competitional, unul bogat in rezultate bune pe plan intern si international. Din punctul meu de vedere imi pare primul an in care am sesizat o mai mare cerere pentru pescuitul la calitate, atat prin natura si numarul capturilor deosebite de care am beneficiat pe parcurs, cat si prin prisma faptului ca locurile din concursurile pe calitate s-au ocupat mult mai rapid decat in cazul concursurilor pe cantitate. Probabil in 2016 aceasta tendinta va continua, cu toate ca numarul de concursuri anuntate este foarte mare iar perioadele de timp liber intre ele sunt destul de scurte.
 
Va invit sa vedeti lista competitiilor anuntate pentru anul viitor. Click aici.
 
 
 
Tuturor va doresc toate cele bune si un an nou plin de realizari.
La multi ani!
 
 
 
gor965 
George Iorga
7 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.