Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: O surpriza ''comuna''

luni, 12 octombrie 2015

In general surpriza e un fapt neprevazut, neasteptat, care provoaca o mare bucurie ori o placere deosebita. Dat fiind faptul ca la pescuit nu prea ai certitudinea ca stii din start rezultatul partidei, surprizele ce apar pe parcurs au conotatia unui cadou, a unui premiu. Daca am stii exact situatia de sub apa, precum o stim pe cea de la suprafata, ori de pe mal, unde lesne se poate identifica tot ce tine de conditiile unei partide de pescuit, am ramane fara factorul surpriza si cred ca placerea de a pescui si-ar pierde din intensitate. Nu e nimic mai placut decat sa nu stii ce captura ai la capatul forfcului si mai ales, nimic nu se compara cu placerea oferita de o captura surpriza. Poate fi o captura nemaintalnita ori un nou record, cert e ca emotia oferita e unica.
 
 
 
In urma cu 3 saptamani eram la Hermes Peris, unde asistam la cea de a doua editia a concursului Best 10 Carp Fest. Cu toate ca e un concurs cotat ca fiind dintre cele mai tari, cu miza mare, derivata din ecuatia - balta buna - taxa mare - premii mari - concurenti puternici, nu ma asteptam sa vad vreo mare surpriza pentru ca balta e deja bine cunoscuta, locurile castigatoare se cam rotesc , iar pescarii sunt dintre cei mai versati la capitolul competitii. Lumea facea pronosticuri legate de media cu care se va castiga, avand ca etalon cea mai buna medie facuta de Tata Nitu la un concurs anterior - aproximativ 12.5 kg.
 
 
 
Se mai luau in discutie standurile posibil castigatoare, ori mai exact zona baltii care va da podiumul majoritar. Urmarind rezultatele concursurilor anterioare, pestele parea cantonat in partea din oala mare, standurile din capatul baltii fiind considerate favorite. Inceputul de concurs a fost mai slab, pestele colaborand mai rar fata de cum ne obisnuise in trecut, iar dupa primele zile podiumul era ocupat intr-adevar de standurile cu numar mare, unde erau comasate cateva echipe foarte bune de la noi, avand in componenta pescari binecunoscuti precum Radu Badica, Dani Dan, Ionut Voicu, Bogdan Lazopulu, Radu Lixandru, Remus Munteanu, Mitica Bontas, Repciuc Nicolae, Adi Voicu, Costy Tudose. Ulterior lucrurile s-au mai precipitat indeosebi datorita unor crapi mai mari, de la 15 la 18 kg, capturati de diferite echipe dispuse in alte zone ale baltii.
 
 
 
Era clar ca cine reusea sa prinda cateva exemplare peste 15 kg va prinde cu siguranta podiumul, in conditiile in care, echipele fruntase din acel moment aveau o medie intre 10 si 11 kg.
 
 
 
 
Echipele conduse de Badarcea - cu un crap de 15.80 in cap de lista, Nitu - cu un 15.19 kg , Ureche - cu un 17.14 kg si Draguloiu - cu o locomotiva de 18.86 kg, incep sa spere mai tare in sansa lor. Media celor din fruntea clasamentului creste spre 12 kg, cu mentiunea ca orice peste mai rasarit te propulseaza multe locuri in fata, diferentele intre echipe fiind destul de mici. Spre exemplu, dupa a 4-a seara din concurs, crapul de aproape 19 kg al echipei Draguloiu - Mihalache, i-a urcat pe acestia de pe locul 16 pana pe locul 5. Surprizele de-abia acum incepeau sa apara.
 
 
 
Cand toata lumea era concentrata pe lupta echipelor de pe podium care faceau rocada intre ele dupa fiecare cantar, vine a 5-a noapte, cea de Vineri spre Sambata, si echipa de pe locul 5, Draguloiu - Mihalache, prinde extraordinar de bine si schimba nu mai putin de 8 pesti de pe foaie, media lor devenind acum 12.3 kg. Mai ca-ti vine sa zici ca baietii astia au stat 3 zile precum boxiorii, la cutie, si-au iesit la pescuit doar in ultima seara, la fel, ca un boxior care stie ca e condus la puncte si-n ultima runda cauta sa-si faca KO adversarul.
 
 
 
Toate bune si frumoase in ultima dimineata, cu o rasturnare zdravana de clasament, doar ca surpriza surprizelor, urma sa apara spre final. Cand mai erau cateva minute pana la final, vreo 7 minute din cate am auzit ulterior, echipei Energy Brasov – Vali Martoiu - Lucian Vaduva - Rusu Claudiu - Ciortan Gabriel, le-a tras la o lanseta un crap cu care au facut drill vreun sfert de ora. Cand l-au scos la mal s-au auzit strigate de bucurie pana in capatul celalalt al baltii. Discutam atunci cu unul dintra paznicii baltii ca sigur au scos ceva mare de se bucura atat si cu un astfel de peste sigur ar putea sa prinda podiumul, la clasamentul de dimineata echipa in cauza fiind pe locul 11 cu 104 kg din cei 10 pesti. Ei bine, mergand sa vad ce urmeaza sa cantareasca arbitrii si sa fac poze la captura, imi spuneau ceilalti pescari prin ale caror standuri treceam ca Martoiu a luat unul peste 22 kg si cum in regim de concurs recordul baltii era putin peste 19 kg, aveam ceva rezerve ca am putea beneficia de o asa surpriza pe final de concurs. Evident toata teoria a fost aruncata in aer cand am vazut superbitatea aia de crap comun si cand i s-a stabilit greutatea oficiala, respectiv - 22.60 kg.
 
 
 
Ce sa mai … asta inseamna sa fii cireasa de pe tort! Nu mai spun ca mi-a fost greu sa fotografiez crapul asta cat mai bine, ca era asa o harmalaie si-un entuziasm in stand de nu ne mai intelegeam. Florin Masu, patronul baltii incerca sa-si dea seama ce peste este, el cunoscand cumva anumite particularitati ale crapilor de peste 20 kg introdusi in lac. Ceilalti faceau poze cu telefonul si incercau poate pentru prima data sa tina un crap atat de mare intr-o pozitie corecta. Toate problemele, toate discutiile, toate calculele si toate previziunile s-au transformat in praf de stele, iar ca sa le ramana o amintire frumoasa, i-am rugat sa intre la eliberare cu pestele in apa. Nimeni nu se astepta sa apara un asa crap, in ultimul moment de concurs, pe o balta destul de tanara in pescuitul de competitie.
 
 
 
 
 
Cu pestele asta echipa condusa de Martoiu a luat captura si locul 3 la genera, iar balta Hermes Peris isi adjudeca la randu-i unul dintre locurile de pe podiumul baltilor de pescuit la crap din Romania.
 
Tuturor toate cele bune si fir intins in continuare !
 
 
 
gor965
George Iorga 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.