Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Zona tampon

luni, 9 iunie 2014
Ultimul concurs de pe Moara Vlasiei 2 a purtat numele Best Team Cup si s-a desfasurat pe loturi de cate 3 echipe (cate una pe fiecare din cele 3 sectoare valorice). Nascut mai greu, datorita imprejurarilor … ca de, lucru bun, la 9 luni se face, concursul in sine seamana oarecum cu un mini campionat national. Cand spun “mini”, ma refer doar la numarul participantilor, balta suportand un maxim de 8-9 loturi.
 
 
 
 
Cu exceptia lotului APS, celelalte aveau experienta unor concursuri de acest gen, incluzand aici in special participarile la CN si CM, unde se pescuieste dupa regulamentul CIPS-FIPS. In cazul de fata regulamentul a fost adoptat de comun acord, fiind o combinatie intre cel international (legat de grile, nada si pescuit) si alte cateva reguli des intalnite pe plan intern (legat de desfasurarea in sine, a numarului de pescari din stand, etc.).
 
Concursul a debutat cu o “ciudatenie” legata de faptul ca pestele, intrat la bataie destul de timpuriu, s-a prins in primele ore de concurs in imediata apropiere a malului de pe care se pescuia. Era prima data cand pe pontoane vedeam liniile de pescuit de pe lansete venind in spatele rodpod-urilor.
Schimbarea vremii si galagia (aglomeratia, agitatia, stress-ul) au oprit acest fenomen. Mai departe s-a constatat ca standurile de sector A, mergeau mai slab decat cele de B si mai ales, mai slab decat cele de sector C, pe acesta din urma prinzandu-se pe unele locuri (in regim de concurs) niste cantitati cu care nu ne-am mai intalnit in ultima perioada.
 
 
 
Un alt lucru de mentionat in mod special a fost indarjirea de la final, cand 3-4 loturi isi disputau locurile 2 si 3. Nemaiexistand o miza (onorifica sau in numerar), loturile care dupa 2 zile se aflau in partea de jos a clasamentului sparg (cu ghilimelele de rigoare) corectitudinea concursului, in sensul in care, indiferent de tactica abordata, daca alegeau sa pescuiasca normal erau acuzati ca incearca sa incurce unele loturi, iar daca nu mai pescuiau erau acuzati ca incearca sa favorizeze altele. E un paradox de care nu prea ne dam seama cum sa scapam in concursurile cu mai mult de 3 loturi.
 
 
 
Hai sa zicem ca un premiu de captura ar mai motiva unele echipe, dar sa motivezi un intreg lot e mai greu, tinand cont ca si captura nu prea o nimeresti de pe orice loc de pe balta.
 
 
 
Finalul concursului a gasit lotul Senzor pe prima treapta a podiumului, echipa lor de pe sectorul A, Mitranescu-Vasile, stabilind un nou record de cantitate pe 72 de ore, respectiv 1330 kg. Pe locul al doilea s-au clasat cei de la WLC carp Team, iar pe 3 baietii de la Green Lake.
 
 
 
Am mai retinut o chestie in concursul asta … nu stiu cum se face ca dupa ce se stabilesc standurile, daca exista o zona tampon intre ele, zona aia e cea mai prolifica din punct de vedere al pescuitului. Poti sa faci standurile de sute de metri, daca intre ele exista o zona tampon de 2 m, apoi zona aia e mai disputata ca mingea de fotbal. Daca din intamplare, zona tampon tine peste, e de la sine inteles ca firele concurentilor vecini sunt atrase ca un magnet de catre aceasta.
 
 
 
Cand ajung doua echipe sa-si incurce firele si sa se certe pe zona tampon intelegem cu adevarat sensul unui punct din regulament care spune ca in caz de neintelegere asupra zonei de pescuit, arbitrul va decide amplasarea unui marker.
 
 
 
Iata cum se poate reduce zona tampon la un simplu si singur marker, care pe langa rolul primar de masurare a adancimilor si marcare, are acum rolul de despartitor al unor zone de pescuit. Plastic spus, markerul nostru e precum "Moise din Biblie" si anume desparte apele.
 
 
 
George Iorga
gor965
8 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.