Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Momeala minune a lui Mateianu? Cum te ajuta nada si echipamentul sa faci diferenta?

miercuri, 14 iunie 2017
senzor shimano 
Dupa calificarea lotului Senzor in finala Campionatului National, editia 2017, m-am gandit sa pun pe hartie cateva impresii despre cum cred eu ca trebuie abordata o partida de pescuit la Corbu, atat in regim de placere cat si in regim de concurs.
 
vladut mateianu shimano 
Corbu este o balta foarte dificila si schimbatoare, pescuiesc acolo de cand s-a deschis pescuitului si abia acum pot spune ca am inteles cat de cat comportamentul si preferintele crapilor de acolo.
 
lotul senzor shimano 
Daca faceti o partida de pescuit de placere aici, recomand o nadire consistenta de inceput, boiliesuri si solubile de 20 si 24 mm, apoi pescuit pe patul de nada cu 2 lansete si cu alte 2 peste el, la circa 20 metri. La carlig recomand solubile de 20 sau 24 mm, dar puteti incerca si bile tari (chiar doua). Am observat ca, de multe ori, acestea fac selectia crapului mare. Ca si locuri de pescuit recomand sectoarele B si C, dar si pe A puteti obtine rezultate bune, mai ales daca sunteti buni aruncatori.
 
dan mitranescu 
In regim de concurs pe lacul Corbu exista doua variante, in functie de bugetul fiecaruia, dar si de aptitudinile legate de pescuit, in special lansarea la mare distanta si rezistenta fizica, atat la naditul cu cobra, cat si la nedormit. Prima varianta am folosit-o cu succes in semifinala din acest an, cand am reusit sa ne calificam in finala (unde s-au calificat doar primele 3 loturi din 17 concurente).
 
bile minune corbu senzor 
Am reusit sa creez, dupa lungi teste, o bila perfecta pentru Corbu, o bila de interceptie.
 
bile vladut mateianu 
Trebuie doar pusa pe firul de par si aruncat cat mai departe, iar crapii "o vor lua din zbor", fara sa fie nevoie de pat de nada.
 
carlige si accesorii carp spirit 
Lotul Senzor Shimano a pescuit cu fire de 0.18 si 0.20 mm, Shimno Technium si Sufix (fluo), monturi in–line si helicopter cu accesorii si carlige Carp Spirit si VMC, iar la forfac am folosit fire multifilament Sufix (diverse modele) si Sunset Amnesia.
 
sufix 
accesorii carp spirit 
accesorii carp spirit 
Am cautat zonele care tin pestii cu mare atentie, cu ajutorul markerului. Conteaza enorm sa stim cum este substratul din fata noastra. Crapii, uneori, stau pe zone cu namol, alteori pe zone tari. Important este sa “mirosim” cat mai repede locurile preferate de ei in momentul respectiv. Mare atentie, de multe ori ziua pestii prefera anumite zone, iar noaptea altele.
 
lansete velocity 
Ca echipament recomand picheti individuali pentru fiecare dintre cele 4 lansete, pozitionati din metru in metru. Folosim lansete Shimano pentru pescuit la distanta, Velocity si Tribal XS1, in functie de preferintele fiecaruia. Ca mulinete ne-am orientat catre Shimano Ultegra 14000 XTD (din punctul meu de vedere cea mai buna mulineta raport calitate-pret de pe piata) si Shimano Ultegra 14000 CI4.
 
mulinete shimano 
echipament shimano 
Echipamentul are un rol deosebit, dar voi vorbi mai detaliat despre acest aspect intr-un articol viitor. La Corbu important este sa avem cat mai multi tamburi de rezerva, cu fire de la 0.18 la 0.40 mm.
 
boilies senzor 
senzor nada 
In concluzie, pescuitul cu bila izolata nu necesita costuri mari si poate aduce podiumul mult visat. Important este sa ai bila potrivita la carlig, din punctul meu de vedere cred ca noua inventie Senzor 2017 va face legea pe Corbu. O laud pentru ca eu am creat-o, dupa 6 ani de teste si incercari pe Corbu. Sper ca pescarii sa "nu-mi sara in cap", dar exista o vorba romaneasca: "Chiar si cioara isi vede puiul frumos."
 
senzor planet 
senzor planet 
george slave 
A doua abordare este cea clasica, adica cea impusa de lotul Senzor in perioada Hobaia 2005-2007, cand s-a inceput pescuitul la boilies in regim de concurs. Si anume: incepem nadirea cu solubile (din cobra), apoi nadim constant cate un buzunar de bile din ora in ora, sau dupa fiecare peste prins. Treptat, cu cat intensitatea tresaturilor creste, trecem pe bile tari, la inceput in amestec cu solubile, apoi doar cu tari. Dimensiunea 20 mm, dar putem ajunge spre sfarsitul concursului (cand crapii sunt deja setati pe nada noastra) si pe bile fierte de 24 mm.
 
lotul senzor shimano 
Sunt crapi mari la Corbu si pe deasupra si mancaciosi. Cam asta va fi si abordarea nostra in finala Campionatului National 2017, care se va desfasura in perioada 22-25 iunie si va fi transmisa pe https://crapmania.ro.
 
mateianu shimano 
lot senzor shimano 
Sper sa va fie de folos aceste randuri, atat celor aflati la inceput de drum, dar si celor experimentati, care vin an de an la Corbu la concursuri, dar nici pana acum nu au inteles abordarea acestui lac.
Fir intins si multumesc tuturor membrilor clubului nostru, sponsorilor si celor care au fost alaturi de noi in etapa de calificari.
 
vladut mateianu shimano 
Vladut Mateianu
Manager CS Senzor Shimano 
8 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.