Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pescuit la "bomba" pe Hermes Peris.

marți, 16 octombrie 2018
O partida de pescuit programata de ceva vreme alaturi de un prieten se putea termina inainte de a incepe. In urma discutiilor cu prieteni care au pescuit pe Hermes Peris cu cateva zile inainte de partida noastra am aflat ca pestele nu mai mananca, probabil influentat de vremea nefiresc de calduroasa pentru aceasta perioada. Insa, in locul dezamagirii, in sufletul meu a intervenit ambitia.
 
Rezervarea era facuta, dorinta de a merge pe balta era devastatoare, ce era de facut?
 
Raspunsul este simplu, strategia. Astfel am decis sa pescuiesc la "bomba". Stiu ca este interzisa pe un carpodrom, dar eu ma refer la o ''bomba proteica''.
 
nada pentru crap 
Punga cu Boilie Chops, varianta fishmeal, de la Dynamite Baits, este nelipsita din trusa mea de ceva vreme si impreuna cu o mana de pelete cu diametrul 3 mm, tot pe baza de faina de peste, si lichidul nutritiv cu squid am pregatit pestilor o gustare calorica.
 
Astfel am decis ca o nadire masiva nu isi are rostul in conditiile in care crapul nu se hraneste. Reteta este simpla, o parte de spartura boilies amestecata cu o mana de pelete.
 
hydraspool punga solubila 
Vedeta partidei a fost punga solubila de la Hydrospol, un produs cu un raport calitate pret foarte bun, cu o solubilitate care incepe de la 45 de secunde, in functie de temperatura apei, si care nu este afectat de utilizarea lichidelor nutritive.
 
punga solubila pescuit 
Montarea "bombei" a fost simpla. Am umplut punga solubila pana aproape de jumatate cu spartura de boilies si pelete, am introdus rig-ul impreuna cu momeala de carlig si apoi am continuat sa adaug nada pana la umplerea totala a pungii.
 
dynamite baits 
Ca o "bomba" sa isi faca efectul, trebuie plasata strategic intr-o zona aglomerata, cu ajutorul navomodelului de plantat, in cazul meu. Inainte de plantare am montat declansatorul - lichidul nutritiv Dynamite Squid - cu ajutorul unei seringi.
 
snowman toamna pescuit 
Momeala de carlig castigatoare s-a dovedit a fi un snowman mic format dintr-un boilies de 15mm si un pop-up de 10mm. Rezultatele au aparut pana la urma, iar concluzia trasa dupa aceasta partida a fost amuzanta: daca pestele nu mananca, macar gusta!
 
Dragi prieteni, "bomba proteica" este singura "bomba" acceptata pe un carpodrom!
 
dragos grivei fotograf pescuit 
Dragos "Biluta" Grivei
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.