Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pescuitul si increderea.

vineri, 10 mai 2019
La inceput de sezon vrei frecventa, vrei sa tragi de pesti. Sa iti testezi noile accesorii achizitionate, pe ascuns si sa dai in ale tale bete noi cat poti de tare, ca doar de aia le-ai cumparat. Apropo de frecventa: Sarulesti si Tineretului, doua lacuri aflate la poli opusi, unul cat ''Casa Poporului'' de mare, iar celalalt micut, frumos, cochet si basca si in inima Capitalei, deci foarte aproape de casa, la o aruncatura buna de lanseta.
 
browning fish formula 
Cu zecile, chiar sutele de platici si carasi uriasi in cap, am ales ca destinatie zona de la Gurbanesti (Sarulesti), recunoscuta pentru bonusurile exprimate in carasi sariti de kilogram specifici pentru aceasta perioada. Odata ajuns pe balta, prima data prepar nada, de aceasta data o combinatie foarte draga mie si anume o nada pe baza de faina de peste si caramel, aroma mea preferata pentru Sarulesti sau pe orice balta unde vizez carasi, platici ori crapi pe ape populate ori salbatice. Am mai folosit nade de la ei, dar de data asta au creat o nada cu o aroma, granulatie si culoare, pe placul meu. Cu Champions Choice Formula Fish, cei de la Browning s-au intrecut pe ei insisi. Urmeaza in randurile urmatoare sa va spun si de ce.
 
browning king feeder chair 
Dupa nada, mereu imi pregatesc scaunul cu toate accesoriile necesare pentru a avea o partida de pescuit cat mai confortabila. La aceasta iesire am scos la apa noul meu scaun de pescuit, King Feeder Chair de la Browning. Iubesc la acest scaun faptul ca vine si/sau se strange intr-o husa si este usor de carat cu sau fara platforma. In functie de locul de pescuit aleg daca folosesc platforma sau nu, lucru ce tine doar de gust si necesitate. Are o tava laterala ce vine incorporata in sezut pentru optimizarea volumului ocupat de acest scaun in masina ori acasa, lucru care ma face sa-l apreciez si mai mult.
 
carlige legate feeder 
Urmeaza betele si monturile, reumectarea nadei, sondarea apei si, start pescuit.
 
Cum socoteala de acasa nu prea se pupa cu cea de pe balta, zecile de platici si carasi destinati juvelnicului meu nou au intarziat sa apara. Nadit la punct fix in prag, forfac de 1 metru, carlig de 16, pescuit la interceptie cu methodul... nimic nu a functionat. Doar ca dupa doua ore de insistenta in care am apelat si la carligele legate de la Browning, Sphere, de 16, am avut primul peste, o platica sarita de kilogram. Gata, incepe distractia, zic eu, dar degeaba ... nimic. In 20 de minute, inca o trasatura si o alta platica sarita de kilogram ajunge in minciog.
 
lanseta browning feeder 
Imediat am regandit toata strategia de abordare a partidei, am pus rama tocata in fiecare cosulet trimis si am asteptat si sperat la carjance ori carasi mamut. Lucru care bineinteles nu s-a intamplat. In 10 minute de la schimbarea cosului, lanseta, un Browning de 3,3 metri se blocheaza in momentul in care intep. Simt ca la capatul firului am un crap destul de mare si nu fortez. Firul de forfac, Asso Premium Cuore de 0.13 rezista spre mirarea mea si batalia continua. Dupa ce am vazut ca s-a plimbat doar deasupra patului de nada, ma pierd cu firea si fortez. Forfacul cedeaza destul de greu si cu ochii in pamant ma gandesc ca iar trebuie sa nadesc doua ore pentru a-mi aduce platicile inapoi pe vad. Pentru a-mi demonstra ca nu e chiar asa cum cred eu, la urmatorul lanseu am din nou o trasatura de crap, mult mai mare ce ma lasa buza umflata. De ce, Doamne iarta-ma, nu a tras la method? 
 
fir feeder quantum salsa 
Aveam pregatit tot ce e mai bun: Browning Argon 3,90m, lanseta ce a scos cateva sute de ciortani fara sa cracneasca, o super lanseta de method, firul Quantum Salsa de 0.25 (am folosit un diametru asa mare datorita pietrelor si a drumului scufundat batut in scoici, iar carligele de la Owner intotdeauna si-au facut datoria fata de mine. Dupa inca 2 ore de construit, vadul meu mai produce inca o platica frumoasa si o ruptura de crap.
 
Juvelnic-Browning-Rubber-Mesh-Setzkescher-4-00m 
In concluzie, inchei o partida de pescuit cu putine trasaturi, dar pesti mari. Testez pentru prima data si juvelnicul de 4 metri din plasa cauciucata si ma declar incantat. Se usuca repede la terminarea partidei si foarte important: nu miroase, aspect ce intotdeauna deranjeaza sotiile. De ce atatia metri de juvelnic? Pentru ca doresc mereu a elibera pestii, intr-o stare cat mai buna, care sa le asigure supravietuirea. De asemenea ma ajuta daca vreau sa retin un peste viu la final de partida, ori pescuiesc pe Dunare pe maluri inalte, greu accesibile.
 
stefan stoica
 
Am incheiat o sesiune cu trasaturi putine, dar pesti mari, ceea ma face sa revin pe Sarulesti dupa numai doua zile, insa de aceasta data in locul denumit ''La Salcii''. Aceeasi nada, Champion’s Choice Fish Formula, imi aduce din nou trasaturi de platica mare dupa cum vedeti in poze si doar doua rupturi de crap.
 
asso premium cuori 
Am pescuit cu Asso Premium Cuori de 0.13 la forfac, obligat de pestii mofturosi. Cu siguranta voi folosi acest fir de forfac in continuare dupa ce si-a dovedit taria in bataliile cu crapii poate prea mari pentru diametrul folosit.
 
pescuit feeder 
King Feeder Chair, scaunul destinat pescuitului la feeder si nu numai al celor de la Browning, primeste nota 9.5 (ar fi primit 10 daca avea sezutul si spatarul rosu/visiniu :D) de la mine. Compact, solid, ergonomic si usor - ar fi cuvintele care descriu doar cateva dintre caracteristicile.
 
Am mentionat de lacul Tineretului, in prima parte a textului datorita densitatii foarte bune de ciortan/crap. Acolo voi testa alte doua nade noi din portofoliul celor de la Browning. Rezultatele le voi scrie in urmatorul articol. Pana atunci va urez vreme buna pe apa si fir intins!
 
stefan stoica 
 
Stefan Stoica Pescar Hoinar
Powered by Mim Team
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.