Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Recordul lui Vladeanu.

joi, 10 ianuarie 2019
Nu mai e niciun secret, pescuitul la crap pe balastiere este diferit de cel care se practică pe lacurile de șes. Sau, mai bine spus, trebuie practicat diferit dacă vrei să ai succes, pentru că – în general – trofeele se găsesc pe astfel de locații. Iată cum mi-am depășit eu recordul personal în noiembrie 2018, când am reușit să prind un superb crap oglindă care a cântărit 33 de kilograme.
 
nade si momeli crap 
Nadă foarte solubilă
 
Din cauza apei foarte-foarte reci am încercat să creștem cât putem gradul de solubilitate al materialului de spomb. De aceea solubilele de 24 mm le-am sfărâmat cu ajutorul unui topor găsit pe malul lacului, boiliesul de 20 mm de asemenea, iar apoi am turnat puțină apă fierbinte peste ele. Nu am folosit deloc bastonul de nădire, pentru că solubilele de 24 (într-adevăr și cam prea bine uscate) probabil că nu s-ar fi dizolvat niciodată dacă ajungeau întregi pe fundul lacului.
 
pescuit crap 
Textil cu fluorocarbon
 
Monturile pe care le-am folosit au fost unele combi, realizate din fir textil moale în zona cârligului și fluorocarbon în partea de sus. Peste nod am pus puțină pastă de tungsten, grea, pentru o mai bună camuflare pe substrat. Cârligele au fost numărul 6, model wide gape, iar momelile – snowmanuri cu semisolubile. Am reîmprospătat momelile la 4-5 ore, iar trăsăturile au venit pe finalul acestor perioade, dovadă clară că acestea deveneau mai atractive când începeau să se dizolve lent.
 
pescuit la crap 
Semisolubilele ca momeală
 
Din punctul meu de vedere, semisolubilele sunt superioare clasicelor solubile la capitolul momeli, când vizăm exemplarele capitale. De ce? Pentru că nu mai suntem nevoiți să schimbăm lansetele atât de des, însă atracția nu dispare, deoarece momelile se topesc. Numai că o fac foarte lent. Am observat că pe apă foarte rece o astfel de semisolubilă rezistă și 10-12 ore pe firul de păr. La această partidă am folosit momeli aromate și extra-dipuite.
 
pescuit la crap 
Echipament de balastieră
 
Am pescuit cu fir de 0,265 mm pe mulinete cu înaintaș textil. De altfel, am înțeles că regulamentul lacului interzice firele mai subțiri. Partea terminală a fost compusă din leadcore și clips pentru plumb pierdut, de a cărui agrafă rapidă am prins monturile combi pe care le-am prezentat mai sus. Plumbii au fost de 115 grame, tip long cast. Chiar dacă nu sunt un aruncător bun, cu acest ansamblu am reușit să ating distanța de 130-135 de metri, dar numai când nu bătea vântul sau o făcea din spatele meu.
 
record andrei vladeanu 
Andrei Vladeanu
 
Fragmente din articolul Pescuit pe balastiere din Almanahul PPT, aflat in centrele de difuzare a presei IN MEDIO si la magazinul Fishing Mall.
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.