Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Reteta de nada pentru momitor de la Vladut Mateianu.

joi, 12 septembrie 2019
In cei peste 25 de ani de experienta, am tras concluzia ca pescuitul cu naditor are randament mult mai mare decat cel clasic cu plumb, indiferent daca pescuiesc pe ape curgatoare sau statatoare.
 
vladut mateianu 
Din acest motiv consider foarte importanta alegerea nadei pentru momitor, precum si modul in care este preparata.
 
amix se prepara doar cu apa 
Putem face o nada obisnuita, adica luam din comert un kg de Amix (cu aroma preferata), il amestecam cu apa si gata. Sau, putem interveni cu alte produse pentru a concepe o nada mai complexa, asortata in functie de sezon sau de particularitatile lacului in care vom pescui.
 
nada amix
Concret, iata cum procedez eu. Am nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
- punga AMIX® 3 kg, culoare galbena, aroma dulce;
- GUMIX 1 kg (liant nada), tot de culoare galbena;
- 2 pungi micro seminte preparate (aroma natural);
- 1 punga porumb preparat de floricele;
- 1 kg spartura mare de porumb;
- o galeata voluminoasa (gen 15 litri), pentru prepararea nadei;
 
galeata amix 
Pun in galeata aproximativ 3 litri de apa, apoi introduc microsemintele, porumbul de floricele si spartura. Dupa care adaug AMIX si amestec pana se creeaza o pasta vascoasa, de consistenta mierii.
 
gumix nada liant 
Las apoi amestecul 5 minute, sa se omogenizeze. Se va forma o pasta moale, pe care apoi o intaresc cu liantul de nada de origine cerealiera - GUMIX pana ajunge de consistenta pe care o doresc.
 
momitor crap 
O nada bine facuta trebuie sa stea pe naditor destul de fixa, dar atunci cand recuperez montura sa nu mai fie pe arc! De aceea si recomand pescuitul in clips, cu schimbarea lansetelor la maximum o ora.
 
PONT 1.
 
porumb floricele pentru crap de la senzor 
La carlig (pe firul de par) folosesc porumb de floricele din galeata (simplu sau impreuna cu porumb flotant). De multe ori face diferenta!
 
PONT 2.
 
amestec seminte preparate 
In zona in care pescuiesc nu strica sa lansez si cateva spomburi cu seminte preparate de galeata, dar nu exagerez. Merg sa prind crapi, nu sa ii hranesc.
 
Fire intinse!
 
vladut mateianu pescuit 
Vladut Mateianu 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • duminică, 15 septembrie 2019 22:44

    Cristian Bebesel : O reteta de nota 10 : simpla,foarte,foarte,ieftina! si eficace. Pe mine m-a mirat un pic cantitatea mare de 3 L de apa,pusa de la inceput! Cantitatea insa nu e mare daca dupa aceea intra 8 kg. de produs solid. Numai ca eu pun intai solidele si apoi lichidele (care sunt altele,apa e foarte,foarte putina), dar pe Vladut il cred pe cuvant si ii sfatuiesc si pe altii : are cum zice el mai mult de 25 de ani de pescuit,dar experienta acumulata e de 50,cel putin! O zice si ii transmite multe salutari un mic pescar incepator,Cristi Bebesel.