Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Secretele lui Dave Wiles

luni, 28 februarie 2011
THE BAIT & FEED COMPANY, SCURT ISTORIC

The Bait Company asa cum se numea in anul infintarii - 1999 - furniza nade si momeli pentru crap. Compania s-a nascut la initiativa celor doi Dave, Wiles si Coakley.



Povestea spune ca Dave Cockley a facut o comanda la singura firma din vremea aceea care rula mixuri apartinand firmelor consacrate, insa cererea acestuia nu a fost onorata, prin urmare s-a hotarat sa-si infiinteze o firma. The Bait & Feed Company, pentru ca asa se numeste acum, a inceput prin a rula mixurile celor de la Mainline si Hutchinson si a ajuns in 12 ani sa fie compania cu cele mai mari posibilitati de rulare din Marea Britanie.
The Bait & Feed Company are in momentul de fata zece angajati si o capacitate de rulare de o tona pe zi, performanta care se datoreaza celor patru masini care  ofera capacitatea de a rula mixuri si marimi de boilies diferite in aceleasi timp.

MISTER SMOKEY MAKEREL

La The Bait & Feed Company atributiunile sunt foarte bine structurate intre cei doi proprietari. David Coakley se ocupa de partea administrativa, Dave Wiles cu dezvoltarea si imbunatirea produselor.



Firme ca Nutrabaits sau Mainline certifica munca celor doi Dave, pozitionand pe paginile lor web adresa site-ului Bait & Feed Company. B & F Co nu este doar o companie care ruleaza mixuri consacrate, ci si ofera clientilor o gamă completă de momeli - precum boiliesuri, pelete, particule si groundbait-uri.
Stinky Fish, Smokey Makerel, Sweet Corn sau Tiger Nuts sunt exemple de boiliesuri care se afla de mult pe piata dar care sunt cautate in continuare de pescari dintr-un motiv foarte simplu – prind peste.
In fotografii, Steve Briggs la Tancabesti in 2008 cu un snowman Planet 1016 in combinatie cu pop up Stinky Fish.

DAVE WILES (foto, BAIT & FEED COMPANY): “Nu conteaza echipamentul sau momeala ci – in primul rand - cunoasterea deplina a adversarului cu care iti propui sa ai de-a face, adica pestele.



Interviu

MONO SAU TEXTIL?


"Intotdeauna am preferat monofilamentul, iar singurele momente in care am folosit textilul au fost in Franta, atunci cand plantam. Parerea mea despre textile este una rezervata. Folosesc monofilament datorita modului sau de elongatie, pentru ca actioneaza ca un amortizor de socuri in timpul drilului, dar ca orice pescar bun trebuie sa am in trusa de pescuit tot ce am nevoie, inclusiv fire textile."





CARLIGE CU BARBETA SAU FARA?

"Am folosit atat varianta cu barbeta cat si cea fara, dar aici in Anglia avem lacuri cu multa iarba iar eu am senzatia ca cele cu barbeta sunt mai predispuse la a agata vegetatie in momentul in care crapul absoarbe momela decat cele fara."

MANCARE CHINEZEASCA SAU ARABEASCA?

"Mancarea chinezeasca trebuie sa fie considerata cea mai buna mancare din lume. Pur si simplu nu poti bate curry - cand te grabesti intra ca un Rolls Royce iar cand iese o face ca un Porsche 911."





POP UP-URI SAU MOMELI DE FUND?

"Prefer sa le folosesc pe amandoua in combinatie. Folosesc pop-up-ul ca sa echilibrez momeala de jos. Dupa cum bine se stie, pe piata sunt disponibile o gama variata de pop up-uri, care mai de care mai colorate. Este indicat sa fie folosite in functie de gradul de luminozitate al lacului, pentru a sporii atractia asupra momelii."

CINE TE-A INSPIRAT CEL MAI MULT IN CARPFISHING?

"Ca multi dintre noi, Kevin Maddocks a fost o inspiratie, iar eu ma regasesc citind aceasi carte si in zilele de azi. Si acum ador informatia si-mi place sa reiau diferite carti pentru a-mi aduce aminte. Iar cartile lui Maddocks sunt pline de astfel de informatii la tot pasul, cu toate ca sunt carti vechi. Nu are importanta vechimea, deoarece sunt relevante si astazi. Dar daca ar fi sa-mi aleg o persoana cu care as sta de vorba pe malul lacului, seara, aceea persoana ar fi Steve Briggs, un flacau incantator, care este un foarte bun pescar la crap, plin de informatii si care a prins nenumarati crapi mari pretutindeni in lume. Un prieten foarte bun."





CARE ESTE CEL MAI BUN FILM?

"Cel mai bun film ar fi …Avatar, iar cele mai bune DVD-uri pentru pescuit sunt cele de la Korda, cu toate ca nu am mai putut dormi dupa ce le-am vizionat. N-am crezut ca voi mai prinde vre-un crap dupa ce le-am vizionat."

CAT TIMP PETRECI PE MALUL LACULUI?

"Nu-mi petrec pe malul apei cat timp mi-as dori, cu toate aceastea tot ma duc o data pe saptamana la pescuit. Ideea este sa petreci cat mai mult timp pe balta, nu neaparat in partide lungi, pentru ca isi sporesti sansele de a prinde mai multi pesti. Nu conteaza echipamentul sau momeala ci – in primul rand - cunoasterea deplina a adversarului cu are iti propui sa ai de-a face."





DACA AR FI SA-TI ALEGI O NADA PENTRU TOT RESTUL VIETII…

"Daca as avea o singura momeala la dispozitie, mi-as alege una de la Nash. Mix-ul cu Scopex si Red Liver Oil reprezinta o reteta veche dar care prinde peste la fel ca la inceput."

IN OPINIA TA CARE ESTE CEA MAI MARE INVENTIE IN CARPFISHING?

"Cele mai mari inventii au fost marker-ului si spodul. De atunci s-a putut localiza si nadi exact."



ITI AMINTESTI PRIMUL TAU PESTE?

"Obisnuiam sa merg la pescuit alaturi de fratii mei tot timpul, dar niciodata nu ma lasau sa pun si eu mana pe o lanseta mai sofisticata sau mai mare. I-am vazut prinzand peste tot timpul, dar pe mine ma tineau in apropiere si ma puneau sa dau la babusca si lin. Intr-o zi am fugit de la scoala, am luat lansetele de acasa si m-am dus pe un lac din apropiere unde am prins un crap de 1 kg. Mai am poza si acum si inca simt entuziasmul acelei zile."

CAT A CANTARIT CEL MAI MARE CRAP CAPTURAT?

"Cel mai mare peste al meu a fost un crap de 31.8 kg, prins in Franta."



DACA AI FI INVIZIBIL PENTRU O ZI CE AI FACE?

"Daca as fi invizibil pentru o zi, primul lucru pe care l-as face ar fi sa ma duc la sala de fitness in vestiarul fetelor, iar al doilea ar fi sa intru in fabrica celor de la Mainline si sa studiez bine ingredientele pe care le folosesc, pentru ca de 20 de ani incoace tot ce scot pe piata prinde peste."

Interviu realizat de Andrei TOTO Popescu

Vezi discutii pe aceasta tema in sectiunea forum. Click aici...
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.