Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Septembrie pe Varlaam.

miercuri, 30 octombrie 2019
Pentru unii sfarsitul de an inseamna sfarsitul sezonului de pescuit la crap. Pentru mine inseamna de abia inceputul, perioada cea mai asteptata din nenumarate motive, precum vremea, coloritul oferit de natura si totodata atentia sporita asupra capturarea crapilor capitali.
 
pescuit la crap 
Anul acesta l-am avut ca partener pe Cosmin Negrea, unul dintre cei mai meticulosi si atenti pescari cu care am avut ocazia sa pescuiesc vreodata. Pescar, coleg si totodata un prieten foarte bun, ne-am decis sa punem un plan de bataie bine conturat, acumulat din multitudinea de informatii dobandite in anii trecuti pe acelasi sector si anume Sectorul B de la Varlaam.
 
sector b varlaam 
Partida din acest an s-a desfasurat pe locul B13, in perioada 15-22 septembrie, pe o vreme destul de capricioasa. Odata ajunsi pe lac si dupa primirea calduroasa al lui Madalin, am ajuns pe stand, dupa care ne-am inteles la pozitionarea lansetelor.
 
pescuit la crap 
Ca nada am folosit boiliesuri si seminte fierte, Dynamite Baits The Source de 15mm, iar la carlig bile din aceeasi gama The Source Hardened de diferite dimensiuni alaturate cu pop up-uri Pineapple & Banana. Carligele folosite in aceasta partida au fost Carp Spirit Long Shank si Short Curved Shank, marimi cuprinse intre 5-8, firul de forfac fiind tot Carp Spirit si anume Combi-Stiff de 25lb.
 
dynamite baits 
montura crap 
La cateva ore dupa alegerea locurilor si pozitionarea balizelor, a urmat o perioada destul de scurta de asteptare pentru Cosmin, captura constand intr-un crap superb de aproximativ 12kg.
 
pescuit la crap 
Dupa mai bine de 48 de ore fara trasatura, a sosit si prima mea captura, un crap de 14kg, timp in care Cosmin avea trasaturi dese noaptea, in special intre orele 01:00 si 06:00.
 
pescuit la crap 
pescuit la crap 
Urmatoarea seara a fost una foarte productiva, atat pentru mine, cat si pentru partenerul meu. Primele ore ale diminetii i-au oferit in sfarsit o captura ce a insemnat noul sau record personal, din nou un crap cu un colorit auriu si extrem de sanatos de aproape 20kg. Noptile au devenit din ce in ce mai racoroase si parca puneau in miscare crapii doriti, reusita constand intr-o captura de aproape 19kg si pentru mine.
 
pescuit la crap 
mario silaghi pescuit 
Primele 3 zile am avut parte de temperaturi peste valorile normale si anume 27-28 grade ziua si 13-14 grade noaptea. Ziua a patra a adus o schimbare drastica de presiune atmosferica, vant, temperatura apei a scazut cu 5 grade, valorile zilei ajungand abia la 15-16 grade ziua si 2-3 noaptea.
 
pescuit pe apa rece 
A cincea zi a fost fara succes pentru mine, timp in care Cosmin, avea trasaturi constante. Neavand nici macar o prezentare am decis sa caut doua locuri noi, mizand pe o adancime de 2.1 metri si un subtrat usor malos si o adancime de 1.9 metri si un substrat curat, tare.
 
pescuit la crap 
pescuit la crap 
A urmat o serie de trasaturi la cateva ore distanta, media pestilor fiind peste 15kg, numarul total de crapi prinsi s-a ridicat la 7. Surpriza a venit in jurul orelor 5:00, o trasatura usoara caruia sincer, nu i-am acordat foarte multa atentie, obosit fiind, am adormit instant. La cateva minute dupa, a urmat o trasatura violenta care m-a facut sa ajung la lansete fara papuci. Indata ce am ridicat lanseta din rod pod, s-a simtit prezenta unui peste mai mare decat am avut pana in prezent, drillul fiind unul complicat si de neuitat totodata, cu o durata de aproximativ o ora. Sperantele erau foarte mari si pana la urma s-au confirmat dupa ce a fost cantarit, acul s-a oprit la 22kg, reprezentand noul meu record personal.
 
record personal mario silaghi 
Ultima zi a fost cea neasteptata de pescari, adunarea partiala a bagajelor, curatarea barcii, scoaterea balizelor. Fiind cumva fortati sa plantam pentru ultima data, am asezat monturile cu o atentie sporita sperand ca vom mai avea parte de o trasatura inainte de parasirea lacului. Cireasa de pe tort a sosit la ora 22:00, un alt comun superb care a depasit pragul 20kg la doar 4 ore dupa pozitionarea lansetelor, fiind si ultimul crap al partidei .
 
pescuit la crap 
Sezonul 2020 va fi probabil deschis printr-o partida desfasurata tot aici, dar de data aceasta pe Sectorul A :).
 
mario silaghi pescuit 
pescuit la crap 
pescuit la crap 
pescuit la crap 
Multumim inca o data administratiei! To be continued…
 
Mario Silaghi
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.