Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Un deceniu cu Windcast.

marți, 18 februarie 2020
Indiscutabil vorbesc de cele mai fiabile mulinete pe care le-am avut in intreaga mea cariera, daca pot sa spun asa. Am plantat cu mono, am plantat cu textil, am aruncat din mana cu fir subtire sau gros. Am facut de toate cu ele si, saracele, nici nu le-am prea ingrijit. O singura data le-am dus la Coco la uns si curatat in 10 ani. Le am de 10 ani si functioneaza inca excelent!
 
daiwa windcast 
mulineta daiwa 
Aruncat din mana cu fir de 0,35 mm.
 
Este adevarat ca in ultimele sezoane le-am folosit exclusiv la plantat sau aruncat din mana cu fir gros (0,35-0,40 mm) la Dunare sau la balti pe langa maluri. Inclusiv in concursuri. Asta deoarece pentru distanta (nu ca as arunca foarte tare, dar totusi...) au aparut modele noi si performante, varful de gama fiind "bijuteria" numita Basia (in toate formele si modelele ei). Inclusiv vreo doua IBCC-uri am facut cu ele. Cele doua randuri de tamburi sunt incarcate in acest moment cu fir textil respectiv mono gros.
 
daiwa windcast 
andrei vladeanu daiwa 
La plantat, 500 metri de fir textil, inclusiv in concursuri.
 
Asa cum am spus inca de la inceput, din pacate aceste Windcast-uri nu au avut parte de un tratament prea frumos din partea mea. Pe langa faptul ca au fost duse o singura data in 10 ani la uns si curatat au suferit si brutalul tratament al plantatului cu barca, acolo unde exista tot felul de agresiuni accidentale asupra sculelor. De asemenea, angrenajele au suferit multe violente prin ruperea firelor agatate in tot felul de obstacole, iar firele groase au cedat greu.
 
daiwa windcast 
 
Trasatura "live" la Sarulesti si drilul aferent.
 
Pentru mine este impresionant ca aceste mulinete functioneaza excelent si in ziua de azi, cu toate ca au trecut 10 ani. Nu mi s-a blocat niciuna niciodata si nu am avut niciun fel de alta problema. Trebuie sa recunosc ca acest lucru nu mi s-a mai intamplat cu alt model, chiar daca nu am avut niciunul atat de longeviv. De aceea am si scris acest text. Nu vreau sa intru in amanunte legate de rulmenti, materiale, angrenaje sau alte lucruri tehnice. Ci numai sa remarc fiabilitatea impresionanta a acestui model Daiwa.
 
daiwa windcast 
Modalitatea de pastrare si transport este deficitara in cazul meu.
 
Sigur ca in acest moment pe piata se afla modelul nou Windcast, negru din cap pana in picioare. Evident ca nu am de unde sa stiu daca si acest model are caracteristicile de mai sus. Tot ce pot face sete sa vi-l arat:
 
 
Mai vorbim peste 10 ani.
 
pescuit la dunare 
La Dunare, mai recent, cu fir de 0,40 mm.
 
 
Andrei Vladeanu
#fishingmall #daiwaromania
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.