Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Vânătoare de braconieri pe toate cursurile de apă din țară.

miercuri, 18 mai 2022

Sunt controale pe toate cursurile de apă din țară, unde braconierii își întind plasele, în ciuda prohibiției. Voluntarii, dar și inspectorii de mediu merg în teren și de multe ori se află în situații limită.

Vânătoare de braconieri

Este și cazul unui braconier care a amenințat cu bătaia un voluntar. În Maramureș, s-au aplicat cinci sancțiuni pentru braconaj, însă, cum suprafața de patrulat este mare, cei care perscuiesc ilegal sunt mai greu de prins în flagrant.

Voluntar: „Ce-ai scos în plasă, de acolo de jos? Te-am văzut! Sunt de la antibraconaj.”

Pescar: „Vrei să îți dau o bardiță în cap acum?”

Așa sunt deseori amenințați voluntarii când îi prind în flagrant pe braconieri. Imaginile au fost surprinse pe râul Siret, iar cel amenințat a fost cât pe ce să fie luat la bătaie.

Voluntar: „Aici e o zonă frecventată de braconieri, am mai găsit și pripoane, poate îi prindem și ziua. Mergem un pic mai jos. Uite, acolo parcă este legată o plasă, mergem să vedem, poate prindem braconierii în flagrant puțin mai jos.”

Voluntarii își încep patrularea la căderea serii sau în zori, când pescarii își întind plasele, chiar dacă este ilegal, pentru că suntem în perioada de prohibiție.

Voluntar: „În jos am verificat și nu este nimic, totul este în regulă. Pe partea cealaltă parcă văd ceva legat, o plasă, ar trebui să mergem dincolo să verificăm.”

De la începutul anului, în Maramureș, au fost sanționate cinci persoane pentru braconaj piscicol. Chiar dacă amenzile sunt mari, de până la 10 mii de lei, oamenii continuă astfel de activități ilegale.

Gheorghe Gligan, purtător de cuvânt al Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP): „În această perioadă, având în vedere că este prohibiție, râurile și lacurile sunt o adevărată mână cerească pentru braconieri, deoarece nu sunt deranjați de către pescari. Am avut câteva incidente în care colegii noștri au fost amenințați, dar cu ajutorul Poliției s-a rezolvat.”

Pescarii care prind pește legal pe bălți private se plâng și ei că braconierii lasă prăpăd în urmă.

Pescar:„Care umblă ca mine merge la loc vizibil, pe ăștia nu-i poți prinde numai cu jandarmerie și poliție.”

Pescar:„Braconierii, de obicei, fac gălăgie și iese scandal.”

Perioada de prohibiție se încheie la începutul lunii iunie.

braconier

Iată care sunt pedepsele prevăzute de lege pentru braconaj, pescuit fără permis si alte infracţiuni legate de pescuit

Sursa: stirileprotv.ro

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.