Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Viata la feeder. Nica Ioan Beliga despre concursuri si planuri pentru anul 2020.

marți, 24 decembrie 2019
Am inceput anul 2019 pe malul baltilor si evident ca il termin la fel. Nu a fost o saptamana in care sa nu beau cafeaua impreuna cu pestii sau sa nu-mi miroasa juvelnicul a peste.
 
pescuit la feeder 
Periplul lui 2019 a insemnat multe concursuri: Peca Mania Road Show in Ungaria, Timar Mix Method Masters, concursul pe echipe de la Pescaria Radesti, Cupa Prieteniei, un concurs maraton de 40 de ore, Cupa Master Feeder la Boghis la Stuf si multe altele.
 
pescuit la feeder 
M-au acompaniat multe dintre sculele de suflet, care mi-au creat deliciul pescuitului si mi-au adus si multe trofee, dupa cum se poate vedea. Cap de lista a fost Browning Sphere, o lanseta extraordinara, versatila, fina, atat in varianta heavy de 4.2 metri si 145 de grame, cat si cea light, de 3,3 m si 70g, insotita mereu de sora ei, mulineta Sphere.
 
pescuit la feeder 
Cel mai bine si-a intrat in rol Browning Sphere heavy in concursul de la Boghis, unde trebuia sa pescuiesc la 103 metri distanta, dar cu carlige extrem de subtiri si usoare, in speta Owner Iseama nr.16, iar batul trebuia sa fie suficient de tare incat sa poata duce un method de 60g la acea distanta, dar si suficient de permisiv incat sa aduc crapii de acolo, lucru care nu stiu daca il reuseam cu o alta lanseta. Clar, pe mine echipamentul m-a ajutat sa castig acest concurs, deoarece nu am scapat niciun peste.
 
pescuit la feeder 
Un Browning Xitan MF Slow Gear 940 SG este esential atunci cand ai nevoie de extra distanta cu un bat scurt, gen 3,3 - 3,6m. Tamburul shallow al acestei mulinete permite o mult mai usoara desfasurare a firului si implicit cativa metri in plus in aruncare, metri care pot aduce trofee uneori, iar toate accesoriile care nu numai ca te ajuta sa castigi competitii, dar mie, in primul rand, imi creeaza un confort al perscuitului si plecerea de a pescui cu scule care ''merg ca unse''.
 
pescuit 
Toate nadele folosite pentru acest sport suprem (pentru mine) s-au incadrat in oferta celor de la Browning, ca de obicei. Am folosit toata panoplia de nade, pop-up-uri, mini-boilies, cu maximum de efect. Dar, in toate partidele, Black Magic a fost fara eroare la caras si albitura in general, Easy Cheesy a fost deliciul scobarilor si mrenelor pe raul Somes sau Tur, iar gama de nada a campionilor mi-a adus trofeele visate.
 
pescuit 
Apogeul mijlocului de an a fost atunci cand am luat spre testare noua lanseta Browning Black Viper III: un blanc exceptional, pescuiesc cu ea atunci cand am nevoie de un bat intr-adevar de distanta la peste mare, cand pot folosi carlige mari, nr 12 sau chiar 10, fiind batul folosit la Timar Mix Method Masters, unde aveam nevoie de peste 110 metri in aruncare la punct fix, pestii stand pe o bucata de aproximativ un metru patrat de substrat pietros, de unde nu voiau sa se miste deloc. Cand puneam methodul acolo, trasatura survenea in maximum 2 minute, altfel stateam ca si vecinul din dreapta mea cate trei ore pentru un peste.
 
pescuit 
Asa am reusit un loc 3 pe sector, insa am pierdut locul intai, deoarece ultimul peste l-am scos dupa fluierul arbitrului, peste care mi-ar fi adus un punct pe sector si cu doua din prima mansa eram pe pozitia a doua la general. Insa asa am descoperit un bat superb pentru distanta si punct fix.
 
pescuit 
Dar anul inca nu s-a terminat. Daca nu da inghetul, mai astept cateva partide. Iar daca da, astept cu nerabdare sezonul urmator. De ce? Pentru ca abia mi-am achizitionat noua Browning CFX Feeder de 3.60m si 150 de grame, nou nouta, catalog Browning 2020, la pretul de 283 lei.
 
pescuit 
Acesta va fi batul pe care am de gand sa il folosesc in locatii care necesita aruncari la punct fix intre cioate, gen Pescaria Radesti, care are niste monstri de pesti care necesita doua lucruri: aruncari de mare precizie, uneori chiar ''pe sub mana'' si un bat suficient de puternic incat, dupa intepare, sa poti scoate pestele aproape instantaneu dintre agataturi, fiind un fel de lupta corp la corp intre pescar si peste. 
 
pescuit 
Si inca o lanseta Browning Black Magic C-Picker II Bomb 3.00 metri 80g, sageata si nu alta, pentru concursul care a fost chiar acum, din 22 decembrie de la Laguna Verde, un lac in care pestii au gura destul de moale, plus ca exista un sector care nu necesita aruncari mai lungi de 50m (ce bine ar fi acolo!), fiind si sectorul de pe care am castigat un concurs in vara. 
 
pescuit 
Astept cu nerabdare si noile mulinete Browning Compact, care se anunta ca vin in ianuarie, asa ca prevad ca o sa am muuulta treaba, dar si multe alegeri de facut, la inceput de an.
 
pescuit 
2020 se anunta un an cu multe provocari, cu – in sfarsit – un concurs national la method feeder, astfel incat sa avem ce testa, ce povesti si ce invata, de la marea provocare si perpetuua experienta in schimbare care se cheama pescuitul sportiv la feeder. Va doresc fire intinse, Sarbatori Fericite si un Nou An 2020 cu sanatate, timp si bani pentru a fi prezenti pe lacuri, acolo unde impartasim aceeasi pasiune.
 
pescuit 
Nica Ioan Beliga
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.