Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

3 monturi pe care trebuie sa le ai in trusa indiferent de balta.

acum 4 ani
De cand carpfishingul se practica poate mai mult pe ''social media'' pescarii au cazut in capcana potopului de informatii. Monturi si momeli care mai de care mai sofisticate, facute pentru situatii anume sunt imediat imprumutate, de cele mai multe ori fara rezultate. Eu cred ca urmatoarele trei monturi sunt aproape obligatorii, mai cu seama pe un lac pe care il vizitam in premiera.
 
Clasic
 
Daca nu stiu nimic despre un lac, aceasta este montura la care apelez in prima instanta, deoarece - din punctul meu de vedere - asa am cele mai mari sanse sa provoc cat mai repede o trasatura. Apoi mai vad eu ce e de facut. Important este sa ma prind unde trage si ce fel de pesti am in fata.
 
monturi de crap 
Montura cu momeala flotanta poate fi adaptata si putem pune pe firul de par o singura boaba de plastic sau un pop up.
 
monturi de crap 
Solubila
 
Daca vrem sa incercam la boilies, recomand sa o facem la inceput cu solubile. Sunt sfinte in astfel de situatii. Sigur ca avem mai mult de munca pentru ca lansetele trebuie schimbate regulat (altfel ramanem cu carligele goale), dar merita.
 
monturi de crap 
Si in acest caz exista tot felul de variante si combinatii, insa important este, din punctul meu de vedere, sa avem pe firul de par o bila care se dizolva.
 
monturi de crap 
Boilies
 
Mai cu seama daca facem o partida de cateva zile, exista cazul fericit in care "tatonarea" cu plastice si solubile sa dea rezultate, sa nadim si sa asteptam bucatile mai mari. In acest caz sigur ca o sa trecem pe boilies. Recomand in aceasta faza monturile cu PVA in care punem doua solubile, cel putin la inceput. Pentru a provoca trasatura mai rapid.
 
monturi de crap 
Iata mai jos si montura mea preferata pentru boilies pe care o folosesc pe lacurile noi. Mi-a dat rezultate aproape de fiecare data, insa repet, abia dupa ce m-am dumirit asupra locurilor bune si am nadit in consecinta.
 
monturi de crap 
Concluziile acestui articol as vrea sa fie doua. In primul rand, pentru pescarii de crap aflati la inceput de drum un mic ghid cu ilustratii si cele 3 monturi de baza. Apoi, pentru toata lumea, ceea ce spuneam si la inceput - Daca vedeti pe facebook sau instagram cine stie ce monturi si momeli folosite cu succes pe Balaton sau Zabar nu este cazul sa le imprumutati ca atare si sa plecati increzatori cu ele la o pratida in care v-a invitat un prieten pentru prima data la Adancata 3 sau Puturoasele 5... :)
 
pescuit la crap 
Andrei Vladeanu
 
P.S. Pentru mai multe detalii vizitati magazinul Fishing Mall din Complexul Comercial Auchan Pallady.
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • luni, 5 august 2019 06:54

    valter barbu : Imi plac mult exemplele de balti:Adancata 3 si Puturoasele 5 ...maxim! ))))