Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

6 ponturi pentru pescuitul la crap

acum 8 ani
În pescuitul la crap lucrurile au evoluat foarte mult, iar dacă am achiziționa toate găselnițele producătorilor trusa noastră de mărunțișuri s-ar transforma într-un geamantan. Toată șmecheria e să filtrăm produsele de care chiar avem nevoie de cele pe care le punem în bagaj doar că să fie, pe motiv că nu se știe când vom avea nevoie de ele.
 
Mici acareturi pe care revista PPT le consideră aproape indispensabile in pescuitul crapului. 6 ponturi pentru un pescuit simplu, practic și aplicat.
 
Stopere extensibile 
 
 
 
 
Dacă avem firul de păr prea lung pentru un boilies mic și nu vrem să schimbăm forfacul există varianta înfășurării firului pe tija cârligului până ce momeala ajunge într-o poziție acceptabilă. Dar ce facem dacă firul de păr este prea scurt? Apelăm la stoperele tip Extenda care, datorită formei, pătrund în boilies și îl depărtează de cârlig. Pentru că se produc în diferite dimensiuni avem chiar posibilitatea, cu ajutorul unui stoper lung, să înlocuim foarte rapid o bilă de fund cu un snow man.
 
Bandă solubilă
 
 
 
 
Un mod foarte eficient de nădire izolată, prin care trei jumătăți de boilies – de exemplu – pot ajunge lângă momeală fără să stea pe substrat lipite una de cealaltă. O croșetă lungă este de preferat uneia clasice pentru că putem trage boliesurile pe banda solubilă dintr-o singură mișcare.
 
Pufuleți solubili
 
 
 
 
Un pufuleț solubil plasat pe firul de păr, între boilies și cârlig, contează enorm. În primul rând prevenim încurcarea forfacului în aruncare, iar apoi ne asigurăm că montura noastră se așează cuminte pe substrat. Dacă pescuim cu săculeți PVA în zone cu nămol sau vegetație submersă putem pune 3-4 pufuleți solubili în interior. Săculețul va pluti câteva secunde, până la topirea PVA-ului, iar apoi va coborî lent pe fundul apei. Super pont!
 
PVA subțire
 
 
 
 
Tuburile PVA de diametru mic și foarte mic sunt deosebit de utile în pescuitul la distanță, atunci când, desigur, vrem să avem langă cârlig și puțină nadă. Datorită formei aerodinamice a miculuțului săculeț lungimea aruncării va fi aproape aceeași. Un PVA de diametru redus, în care trei boiliesuri intră fest, ne ajută și să plasăm două bile chiar lângă momeală printr-o atașare ingenioasă a acesteia pe firul de păr.
 
Opritor de cauciuc
 
 
 
 
Un articol mic dar foarte important, mai cu seama atunci când pescuim la snow man. Pentru o prezentare corectă, în care bila de fund stă lipită de pop up, este obligatoriu să blocăm boiliesul pe firul de păr. Acest lucru se face prin simpla atașare a unui opritor de cauciuc pe firul de păr, chiar la începtul realizării forfacului.
 
Stoper flotant
 
 
 
 
Aceste mini-boabe de porumb artificial sunt excelente pentru aproape toate tipurile de momeli folosite în pescuitul crapului. Fie că pescuim cu solubile, boilies, porumb sau momeli artificiale, stoperul flotant conferă o prezentare atrăgătoare și echilibrează montura. Trebuie să aveți grijă să faceți bucla de pe firul de păr puțin mai mare pentru a putea introduce stoperul.
 
7 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.