Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

7 lucruri pe care pescarii nu le considera importante

acum 6 ani
Detaliile fac diferenta dintre o partida reusita de pescuit la crap si una ratata. Evident, daca lacul pe care ne aflam are peste. Crapmania.ro va propune cateva chestiuni pe care poate nu le-ati luat in calcul, dar care sunt foarte importante.
 
clips mulineta 
1. Clipsul
 
Aparent un accesoriu neimportant al tamburului mulinetei, pe care-l mai folosim cand strangem sculele, pentru prinderea capatului firului principal. In realitate lucrurile nu stau deloc asa, iar cine invata sa pescuiasca in clips va castiga precizie, atat la pozitionarea monturilor cat si la nadit.
 
nadire cu spomb 
2. Spombul
 
Daca stim sa pescuim in clips, spombul devine o chestiune foarte utila si ne ajuta sa plasam exact cantitatea de nada pe care o dorim, grupat si foarte precis. Pe piata exista acum diferite modele de spomburi, inclusiv de dimensiuni variate. Modelele mici sunt foarte bune atunci cand avem de-a face cu crapi mari si precauti.
 
momeli de carlig la crap 
3. Schimbatul momelilor regulat
 
Mai cu seama daca pescuim cu momitor, sac PVA sau momeli solubile, lansetele trebuie verificate periodic, evident daca nu avem trasaturi. Acest lucru va spori considerabil sansele noastre de reusita, in primul rand datorita schimbarii (cat de mici) a pozitiei monturii in apa, cat si a introducerii unei prezentari noi, foarte atractiva.
 
cobra pescuit 
4. Cobra
 
Bastonul de nadire nu trebuie sa lipseasca din bagajul niciunui pescar de crap. Chiar daca plasam cu ajutorul acestuia cateva bile in jurul monturilor (si nu cantitati mari de nada), acest lucru conteaza foarte mult in economia unei partide. Daca la inceput am folosit spombul, este recomandat ca in a doua parte a pescuitului sa apelam la cobra.
 
grosimea firului pe mulineta 
5. Grosimea firului
 
Firele pe care le avem pe tamburii mulinetelor trebuie sa fie adaptate fiecarei partide in parte. Principalul considerent pentru care alegem grosimea firelor este distanta la care ne dorim sa ajungem in lanseuri. Firele groase, sa zicem 0,35 mm, sunt foarte bune si sigure, insa in cazul in care nu reusim sa ajungem aciolo unde trebuie din cauza lor, n-am facut nicio scofala. De asemenea, in cazul in care avem trasaturi aproape este o greseala sa pescuim cu fire subtiri.
 
marimea carligului de crap 
6. Marimea carligului
 
Carligul trebuie asortat cu gura pestilor pe care ii urmarim si nu cu momelile pe care le folosim. Cazurile in care nu avem trasaturi din pricina carligelor prea mari sunt numeroase. Mare atentie la momelile flotante sau critic echilibrate, acestea trebuie verificate intr-un recipient cu apa inainte de lansare, pentru a ne asigura de o prezentare corecta si functionala pe substrat.
 
pescuit la crap 
7. Stoparea la lansare
 
Foarte multi pescari lanseaza, de cele mai multe ori la distanta, iar apoi lasa montura sa cada in apa. Intind putin firul, pun swingerul si asteapta (mult si bine) o trasatura. In acest mod exista marele risc ca plumbul, impreuna cu forfacul, sa se afunde in namolul de pe substrat, iar momeala sa devina imposibil de gasit pentru pesti. Este recomandat ca inainte de contactul plumbului cu apa sa stopam cu mana firul pe tambur, iar acesta se va intinde si va ateriza mult mai linistit. Sau daca nu putem sa facem acest lucru, cel putin sa tragem plumbul din namol si apoi sa asezam lanseta pe suport.
 
Crapmania.ro 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.