Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ce montura folosesc la pescuitul plantat?

acum 6 ani
Pescuitul plantat este mult diferit fata de pescuitul pe care noi il numim ''aruncat din mana''. Ofera multe avantaje, iar printre ele se numara distanta mult mai mare la care poti pescui, monturi pe care le poti folosi la plantat si la aruncat nu (pentru ca se incurca in lansare ) si plasarea monturii exact acolo unde iti doresti. Iar lista poate continua...
 
claumar pescar 
Montura pe care o folosesc de obicei la plantat este una cu plumb pierdut, pentru ca pot scapa usor de plumb in cazul in care acesta se agata de ceva si astfel nu pierd pestele. Aceasta montura o fac pe un segment de leadcore de aproximativ un metru, pentru ca ia forma substratului si nu ridic suspiciuni crapilor.
 
pescuit la crap 
De fiecare data folosesc fire groase de minimum 0,35 mm din doua motive: cu cat firul este mai gros cu atat este mai rezistent la tractiune si abraziune, iar al doilea este acela ca elongatia firului scade cu cat grosimea creste. Cu cat elongatia este mai mica cu atat semnalul este mai aproape de realitate.
 
plumbi grippa 
Plumbii pe care ii folosesc sunt un model special pentru plantat si anume Grippa. Acest model de plumb are o gaura pe mijloc, ce il face sa ajunga pe substrat mai rapid si se fixeaza mult mai bine. Greutatea acestora trebuie sa fie de minimum 120 de grame pentru ca vreau sa fiu sigur ca nu sunt deranjati de langa patul de nada de curenti sau de intinderea firului.
 
claudiu popa claumar 
O nadire corespunzatoare si o momeala atractiva va vor aduce crapi frumosi pe salteaua de receptie. 
 
Fir intins! 
claudiu popa claumar pescar 
Claudiu Popa
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • miercuri, 9 august 2017 13:36

    valter barbu : Nu sunt adeptul pescuitului plantat,pur si simplu nu face parte din imaginea pe care mi-am construit-o despre pescuitul la crap.Dar ,cand se intampla sa mai plantez,nu ma sfiesc sa folosesc 1-2 monturi running rig .E adevarat ,exista riscul sa se agate plumbul,insa de multe ori ,daca faci raportul intre trasaturi si agataturi,iesi pe plus .La plantat ,consider ca e una dintre monturile care se preteaza cel mai bine.