Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum abordez o balta salbatica?

acum 5 ani
Dupa un campionat national extrem de epuizant atat fizic cat si psihic, am considerat de cuviinta sa ma intorc cumva la ''prima'' dragoste si anume abordarea lacurilor salbatice.
 
balta salbatica 
Zis si facut, impreuna cu doi dintre cei mai buni prieteni ai mei, Cristi si Arthur, am ales sa petrecem 24 de ore de distractie plus pescuit pe un lac situat la 50 km de Bucuresti.
 
pescuit 
Personal imi place ca intotdeauna sa fiu mai bine pregatit decat poate cere situatia, asa ca m-am inarmat cu nada de la A la Z (seminte, pelete, boilies si groundbait), toate de la Senzor. 
 
clips mulineta 
Ajunsi pe lac am preparat amestecul de nadire, am sondat apa cautand un loc curat, si de indata ce l-am gasit m-am apucat de nadit cu spombul. Foarte important este ca nadirea, cat si pescuitul sa se faca cat mai precis, de aceea atat spod-ul, cat si lansetele sunt clipsate fix pe patul de nada.
 
pescuit 
Partea frumoasa a pescuitului vara este ca daca nu trage ziua pe caldura, trage noaptea, deci trasaturile apar mai devreme sau mai tarziu. Totodata vara, crapul fiind activ nu prea face mofturi la capitolul momeli, deci il putem prinde pe locul nadit la orice prezentare (atata timp cat folosim momenli din amestecul de nadire cum ar fi seminte, alune tigrate, boilies, pop-up-uri, etc).
 
pescuit 
Dupa ce am nadit cele 5 kg de amestec, am ales sa dau cu cobra pe o arie mai extinsa 1 kg de solubile si partida pot spune ca inceput, patul de nada fiind făcut.
 
pescuit la crap 
Prima trasatura a venit destul de repede, dupa aproximativ o ora de la nadire, fix pe patul de nada si am tinut-o asa pana dimineata. Balta are si destul de mult peste mic, deci a fost un ''fiasco'' total, avand in anumite momente si triplu drill, dar si placerea pescuitului.
 
lansete crap 
Punct dupa triplu drill.
 
La sfarsitul partidei am tras linie si rezultatul a fost unul mai mult decat acceptabil. Am prins 10 crapi cu greutati cuprinse intre 2 si 5 kg, 3 teni cu o medie de 5-6 kg, dar si foarte multi ciortanasi de 1 kg. Partida si-a atins scopul, practicand un pescuit exact, iar rezultatul a fost unul extrem de satisfacator.
 
pescuit 
Administratia lacului Luica este una extrem de atenta cu clientii sai, iar balta una cu un potential imens. Pana data viitoare, fir intins va doresc si sa ne vedem sanatosi pe malul baltii.
 
pescuit 
Claudiu Costache 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.