Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum pescuiesc la plauri?

acum 3 ani

Din totdeauna mi-a placut pescuitul in imediata apropiere a structurilor, chiar daca malul in zonele respective nu era foarte accesibil si comod.

Am fost mereu de parere ca este mai bine sa mergi dupa peste si nu sa-l astepti pe el sa vina. Am recurs la plantat numai cand nu am avut alta solutie. Totusi, acest stil de pescuit are cateva secrete.

pescuit la plauri cu andrei vladeanu

Ei bine, daca am plecat de la premisa ca pescuitul la plauri inseamna a merge dupa peste, adica de a plasa monturile exact acolo unde stau si/sau se hranesc crapii, trebuie sa tinem cont de acest lucru. Acesta este, din punctul meu de vedere, un element esential. Pentru ca naditul nu seamana deloc cu cel practicat in conditii obisnuite.

Nu avem de ce sa nadim mult acolo unde stau pestii si - cel mai important - nu trebuie sa facem galagie, fiind foarte indicat sa fim cat mai silentiosi. De aceea, elemente ca spombul sau bulgarii de nadire (inclusiv naditoare) nu au ce sa caute in aceasta poveste.

pescuit la crap

In ceea ce priveste monturile, imi place sa folosesc la plauri unele combi sau rigide de la un capat la celelalt. Nu sunt adeptul monturilor cu fir moale in aceste conditii, mai cu seama pentru ca nu prea apelez la saculetii PVA, tot din considerente de zgomot. Cu o montura semi-rigida sau rigida sunt sigur ca momeala mea a aterizat cum trebuie pe substrat, substrat de cele mai multe ori incarcat de vegetatie, desigur din cauza plaurului de deasupra.

pescuit la crap

Nu mai este cazul sa va spun ca nu concep firele subtiri pe mulinete in aceste conditii de pescuit, iar chiar daca o spun a treia oara imi fac datoria sa repet: pescuitul la plauri inseamna a merge dupa peste! Deci ma pozitionez astfel incat sa pot arunca cu fire de 0,40 mm, iar daca nu se poate voi lua o barca si voi planta, eventual cu fire textile pe tamburi.

Pescuitul la plauri este unul cu riscuri, crapii mari incearca sa se bage in obstacolele submerse, iar trasatura trebuie sa fie una cat mai scurta. Dupa mine nu ai ce cauta la plauri cu fir de 0,20 mm si intaintas textil. De altfel, multe lacuri si interzic acest lucru.

andrei vladeanu pescuit crap

Andrei Vladeanu

TheOne Team 

2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.