Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Method versus cosulet in pescuitul la feeder.

acum 3 ani
Method sau cosulet? Doua stiluri de pescuit la feeder aparent asemanatoare, dar totusi atat de diferite, incat zici ca nu sunt surori!
 
pescuit feeder 
Pescuitul la coșuleț e despre finețe, uneori la extrem, despre pește mic, fire subțiri, carlige finuțe. Methodul, ruda mai brutală. Bețe tari, fire mai groase, cârlige uneori "barbare", de cele mai multe ori distanțe extreme și, ceea ce îi dă farmec, pește mare.
 
pescuit feeder
 
pescuit la feeder
Teoretic pescuitul la method nu presupune echipament de calibru greu si asta se vede din oferta tuturor brandurilor consacrate. Pe baltile noastre si mai ales in concursurile specializate s-a denaturat ideea de baza, ajungandu-se la lanseta de tip par, fire groase, etc. Nu spune nimeni ca este rau, ci doar ca este o amprenta locala.
 
pescuit feeder 
 
pescuit la crap 
Dacă e să vorbim de cantități de pește, methodul are câștig de cauză în 90% din cazuri. Însă, cum acesta nu prea își are aplicații pe râuri, aici coșulețul va fi suveran necontestat. Și totuși, coșulețul are adepții lui, care au transformat și acest pescuit, în unele cazuri, în vânătoare de pești la distanță.
 
Coșulețele cu greutatea în față au fost dezvoltate tocmai pentru lansări la distanță, pentru a putea găsi peștii mai bătrâni și mai sperioși în casa lor, care nu de puține ori sunt pe malul opus.
 
pescuit la crap 
Pescuitul cu coșuleț este și despre momeală vie, mai apropiată de meniul natural al peștilor, ceea ce va permite capturarea unei varietăți mult mai mare de specii, în timp ce la method vom avea un pescuit axat pe pește mare, și doar întâmplător vom prinde peștii albi, tocmai datorită ansamblului băț, mulinetă, fir, cârlig care este mai grosolan. Însă în ultimii ani, pescuitul la method are din ce în ce mai mulți adepți tocmai datorită simplității lui, acest stil rezumându-se la capcana întinsă ușor, cu o farfurioară de nadă, în vârful căreia tronează cireașa de pe tort, adică momeală, care vine în nenumărate forme, culori și mărimi.
 
nada feeder 
De priceperea și inspirația fiecăruia depinde rezultatul unei partide bune sau proaste. În ambele cazuri, coșuleț sau method, trebuie găsit echilibrul între pescar și pofta de mâncare a peștelui. Peștele mănâncă tot timpul, chiar dacă uneori doar gustă.
 
pescuit la crap 
Așa că, atunci când nu prindem, singurul de acuzat e doar pescarul, care greșește undeva, ceva. E mofturos peștele? Încearcă un coșuleț mai mic, cu o plasă mai fină, din care nada să iasă mai greu, să nu aibă de unde alege!
 
pescuit la crap 
 
Mănâncă bine? Dă coșulețe mai mari, cu plasă rară, care duc multă nadă pe vad, să îl ții acolo.
 
pescuit la crap 
La method e la fel, mărimea sau forma pe care o folosim este dictată de dispoziția peștelui. Dacă trebuie să folosim nadă, vom folosi methoduri cu spire, care vor ține nadă pe el până va ajunge pe fundul apei, unde vrem să se desfacă. 
method feeder 
 
nada feeder 
 
nada feeder browning 
 
Pentru micropelete e de preferat un method fără spire, deoarece acestea sunt în general mai colante decât nada, și în cazul unui method cu spire se vor desface mai greu sau chiar vor rămâne între spire în cazul unor micropelete mai mari.
 
pescuit la crap 
Așadar, cu coșuleț sau cu method, în funcție de unde ne propunem să ieșim la pește - lac, râu, fire întinse să avem!
 
P.S. Și produse de calitate!
 
pescuit la crap 
Beliga Nica Ioan, powered by Mim team
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.