Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Momeala/montura mare, crap mare? Nu intotdeauna.

acum 3 ani
Pentru ca tot stam acasa si avem suficient timp sa ne facem monturi si pentru ca primesc multe mesaje pe facebook in legatura cu acest subiect, astazi am sa dezvolt un pic.
 
Pescarul de crap, intr-o proportie sunt convins covarsitoare, isi doreste trasaturi cat mai multe si - daca se poate - capturi cat mai serioase, in niciun caz ciortani de 1 kilogram. De aceea astazi vreau sa va prezint cea mai versatila montura din punctul meu de vedere, cu ajutorul careia am reusit sa prind foarte multi crapi seriosi.
 
monturi crap 
 
Daca urmariti cu atentie fotografia observati legatura "KD" si lipsa varnisului de ghidaj. Acest lucru ne ofera posibilitatea de a folosi carlig numarul 6 si boilies de 16 mm atunci cand vizam si exemplarele mari. Sa stiti ca in acest mod pestii mici se agata foarte rar! Personal, cu aceasta montura am reusit sa aduc pe salteaua de receptie si crapi sariti de 20 de kilograme.
 
mulineta crap 
 
Daca repriviti fotografia constatati ca firul de par pleaca de la jumatatea matisarii de pe tija carligului, iar acesta pare a avea o lungime considerabila. Nu este asa, insa - asa cum am spus - lipsa varnisului creeaza respectiva impresie. Insa, din acest motiv, montura este predispusa la incurcare si de aceea va recomand folosirea saculetilor PVA. Chiar si unii foarte mici, daca vreti sa aruncati mai departe.
 
pescuit la crap 
 
Montura aceasta se poate folosi si fara saculet PVA daca legam carligul cu fir nedecojit. Eu fac si una si alta. Firul textil imbracat in silicon este mai rigid si mai gros, iar acest lucru impiedica incurcarea monturii. In saculetii solubili pun de obicei boilies sfaramat si pelete. Eventual si cateva seminte. Daca stropim momeala si PVA-ul cu putin dip inainte de lansare totul va fi just si perfect.
 
andrei vladeanu 
Cand vom avea voie sa iesim la pescuit va recomand sa incercati ce v-am prezentat mai sus si mai vorbim. :)
 
Andrei Vladeanu
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • marți, 7 aprilie 2020 09:52

    Cosmin Ionescu : Lipsesc poze sau nu se afiseaza corect pagina la mine?