Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Noduri sigure pentru carlig.

acum 5 ani
In pescuitul crapului exista foarte multe modalitati de a lega carligul, pe langa clasicul nod fara nod. In articolul de fata vom vorbi despre prinderea momelii cu bucla, o legatura interesanta, dar riscanta daca nu este executata corect. Pentru ca nimic nu poate fi mai neplacut decat sa pierdem pestele in dril din cauza unei greseli de constructie a monturii.
 
noduri de carlig 
Este deja arhicunoscut faptul ca montura cu nod fara nod – in mod cert cea mai folosita legatura a crapistilor – are si marele avantaj ca nu prea poate fi facuta gresit. Pentru ca in momentul in care se exercita forta asupra carligului, nodul se strange si mai tare. O greseala intalnita este scoaterea firului incorect prin ochetul carligului – inspre exterior si nu inspre interior – insa acest lucru nu genereaza dezlegarea forfacului ci o mecanica mai slaba a monturii.
 
fire katran 
Ne-am propus sa discutam despre monturile facute cu firele textile moi si nu cu cele rigide, care probabil vor face obiectul unui articol viitor. Se pare ca cea mai intalnita si folosita legatura dupa nodul fara nod, despre care vorbeam mai sus, este cea cu bucla. Se realizeaza cu fir textil necamasuit si necesita putina atentie la constructie, pentru a nu se desface in dril. Legatura este la fel, fie ca vorbim de prinderea momelii direct pe bucla sau cu ajutorul anoului.
 
noduri pentru carlig 
noduri pentru carlig 
Iata cei 5 pasi importanti la realizarea monturii cu bucla:
 
montura cu bucla 
Introducem firul textil prin ochet si-l scoatem prin acelasi loc.
 
montura cu bucla 
Dupa ce am decis lungimea buclei matisam pana in dreptul varfului carligului.
 
montura cu bucla 
Ne intoarcem cu firul prin ochet, spre interior, exact ca la nodul fara nod.
 
montura cu bucla 
Taiem surplusul de fir si ardem cu bricheta textilul pentru a-l impiedica sa mai iasa.
 
noduri pentru carlig 
Securizam nodul cu tub termocontractibil.
 
Crapmania.ro 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.