Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Nu trage pestele din cauza caniculei? Avem solutii!

acum 6 ani
Crapmania.ro iti prezinta trei ponturi pentru a prinde crap si in miezul verii, atunci cand temperaturile sunt ridicate.
 
pescuit crap pe canicula 
In randul pescarilor de crap s-a impamantenit o filozofie potrivit careia in timpul verii, atunci cand temperaturile sunt ridicate, pestele se prinde aproape exclusiv noaptea. Lucrurile nu stau deloc asa. Sa nu uitam ca pestilor le place in primul rand apa oxigenata si oricat ar fi de cald plantele fac fotosinteza pe timpul zilei si nu al noptii. Adica produc oxigen. In consecinta putem prinde peste si ziua, daca tinem cont de trei lucruri.
 
pescuit la crap pe canicula 
1. Zona de pescuit
 
Nu cautati numai apa adanca si concentrati-va pe zonele cu apa mica din apropierea malurilor, mai cu seama daca substratul este tare. De asemenea, daca aveti in fata platouri cu apa mica nu ezitati sa pescuiti acolo, oricat de mare ar fi canicula.
 
nadirea crapului pe canicula 
2. Nadirea usoara
 
Este vremea nadei fara prea mare consistenta, atat din punct de vedere al continului de proteine, cat si al numarului de particule.
 
mamaliga pescuit
Bulgarii de mamaliga, de exemplu, sunt o nada excelenta pe timpul verii, atunci cand carbohidratii sunt la putere. Dupa o nadire cu 15-20 de astfel de bulgari, pe substrat nu mai ramane mare lucru, chiar daca pestii au senzatia ca au de-a face cu o zona bine garnisita.
 
monturi pe canicula 
3. Monturi iscusite
 
Saculetul PVA este de baza in situatia data. Iar el este indicat sa contina nada praf , pentru un efect de atractie cat mai puternic, iar boabele de porumb sau alte particule mari trebuie introduse intr-o proportie cat mai mica.
 
momeli flotante 
De asemenea, momelile flotante sunt foarte eficace pe canicula. Daca alegem sa pescuit la boilies, este indicat sa folosim solubilele, atat la nadit cat si la carlig. Si nu in cantitati mari.
 
pescuit pe canicula
Asa cum va spuneam la inceput, crapii se prind foarte bine si in miezul verii, insa strategiile trebuie adaptate in consecinta. Nu este bine sa pescuim la fel in aprilie, august sau octombrie, de exemplu. Pestele, ca orice alt animal, isi adapteaza modul de hranire la conditiile climaterice, insa nu se opreste din mancat niciodata.
 
Crapmania.ro 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.