Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Nu va fie lene, schimbati tamburii!

acum 4 ani
Am observat o greseala pe care o fac foarte multi pescari de crap, incepatori, dar si avansati. Atunci cand adapteaza tactica si echipamentul din mers in timpul unei partide, modifica dimensiunea carligelor, firul de legat, plumbii, etc, dar uita de firul de pe mulinete. Chiar daca au tamburi de rezerva in geanta...
 
pescuit la crap 
Mi s-a intamplat deseori sa incep o partida aruncand departe si sa o termin la distante mici. Sau invers. De asemenea, am plecat pe lansari, iar dupa 24 de ore am inceput sa plantez cu barca, in lipsa trasaturilor. Imi amintesc o partida de toamna tarzie, spre iarna, cand am debutat foarte optimist si bucuros de calitatea unui fir nou pe care il pusesem pe tamburi, cu inaintas textil pentru aruncat din mana.
 
pescuit la crap 
 
Balastiera era minunata, crapii sareau (cam departe), insa nu aveam nicio trasatura. Prin urmare am plecat cu barca si am dus doua lansete pe la 200 de metri. Sub forma de test, sa vad daca acolo o sa se intample ceva. Puteam bine merci sa folosesc exact ansamblul de la inceput, doar era un test, nu-i asa? Ei bine, eu cred ca daca nu schimbam tamburii si nu apelam la un fir rezistent de 0,37 mm fotografia de mai jos nu ar fi existat.
 
pescuit la crap 
Explicatia e simpla. Cu un fir de 0,25 mm este greu de crezut ca as fi putut sa aduc noaptea la mal un crap atat de mare, in conditiile obstacolelor intalnite pe o balastiera. Copaci, praguri, adancimi diferite, etc. Sa nu mai discutam de elongatia firului si de eventualele dificultati pe care le-as fi putut avea cu semnalizarea trasaturii. Firul gros e sfant la plantat, eu in cele mai multe cazuri folosesc chiar textilul, iar considerentul principal nu este rezistenta ci semnalizarea corecta si prompta a trasaturii, asa cum spuneam.
 
pescuit la crap 
 
In concluzie, sfatul meu este urmatorul: daca va decideti sa aruncati peste noapte, de exemplu, o lanseta aproape (in timp ce pescuiti la mare distanta) nu o faceti cu fir de 0,20 mm! Pentru ca s-ar putea sa regretati, iar pestele care o sa va rupa (taie) firul nu o sa mai apara a doua oara. Eu intotdeauna am spus ca in pescuitul crapului important este sa ne gandim cum scoatem pestele si nu cum sa-l determinam sa traga. Am intalnit foarte multi pescari care se ghideaza dupa filosofia: "Lasa sa traga, apoi vad eu ce fac..."
 
pescuit la crap 
In incheiere trebuie sa amintesc si de cei care folosesc vaporase de plantat. N-am sa inteleg niciodata de ce unii dintre acestia au pe tamburi fir de 0,23 mm si inaintas...
 
pescuit la crap 
Andrei Vladeanu
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.