Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pescuitul la plastice. Simplu, dar corect!

acum 7 ani
Pescuitul la plastice nu mai este un secret pentru nimeni. Acest stil, aparent mult mai simplu decat cel la boilies, pare unul foarte usor. Totusi, monturile pentru "plastice" trebuie facute cu mare atentie...
 
Din capul locului trebuie precizat ca daca ne dorim sa pescuim cu momelile in suspensie si carligul bine pozitionat pe substrat (in "coada") atunci trebuie sa stim ca in functie de materialele pe care le folosim (boabe de plastic, carlige, fire pentru monturi) lucrurile vor sta mereu diferit din acest punct de vedere. Prin urmare trebuie sa verificam de fiecare data cum "lucreaza" monturile noastre in apa.
 
pescuit plastice
Boabe artificiale cu diferite arome si stoperi la aceeasi culoare.
 
"La plastice" nu se pescuieste numai la crap mic. Exista nenumarate cazuri in care prin aceasta metoda s-au prins pesti mari si foarte mari, atat amuri cat si crapi. Indiferent de gabaritul exemplarelor din lacul pe care ne aflam, firul pentru monturi este indicat sa fie unul moale (fara camasa), cat mai subtire si cat mai rezistent. Carligele le vom adapta, din punct de vedere al marimii, in functie de pestii pe care ii avem in fata. Un carlig de tip "Wide Gape" numarul 4 si un fir "Super Natural" de 18 lb fac fata aproape in orice situatie intalnita pe balta.
 
pescuit plastice
Carligele cu deschidere mare sunt de preferat celor cu tija curbata.
 
Daca pescuim cu naditor forfacul trebuie sa fie undeva intre 5 si 7 centimetri, pentru a putea pozitiona boabele artificiale si carligul in apropierea gramajoarei de nada. Daca nu trebuie sa aruncam foarte departe nu este rau sa atasam suplimentar si un saculet PVA cu nada uscata.
 
In acest caz echilibrarea nu s-a facut cu doua boabe si a mai fost nevoie de inca o jumatate.
 
Dupa ce ne-am asigurat ca avem o prezentare buna pe substrat, in acest stil de pescuit la crap trebuie sa muncim mai mult decat in mod normal. Momelile trebuie reimprospatate in permanenta iar o lanseta nu este bine sa zaboveasca in apa mai mult de o ora. Fir intins!
 
Importatorul produselor Korda si Gamakastu in Romania este Arrow.
 
Crapmania.ro
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.