Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pescuitul plantat cu saculeti.

acum 6 ani
Trebuie sa recunoastem ca majoritatea pescarilor experimentati de crap din Romania pescuiesc plantat. Acest stil de pescuit, chiar daca este mai putin comod fata de pescuitul lansat, ofera de cele mai multe ori rezultate mult mai bune, pescarul putand controla mai bine prezentarea monturii pe substrat.
 
Personal pescuiesc plantat intr-un procent de peste 90% dintre partidele pe care le desfasor pe parcursul unui sezon si la fiecare partida am incercat sa-mi imbunatatesc metodele de pescuit. Astfel, am observat ca sunt lacuri pe care trebuie sa nadesti masiv, fiind necesar un consum mare de nada (boilies,pelete si seminte), dar in acelasi timp am constatat ca exista si lacuri foarte pretentioase, unde abordarea partidei de pescuit printr-o nadire masiva poate echivala cu un esec, incat este necesara asa zisa nadire pe farfurii, iar pentru a ne asigura ca nada ajunge in imediata apropiere a carligului putem folosi saculeti PVA.
 
pescuit plantat 
In anotimpul rece, respectiv toamna tarziu sau primavara devreme recomand folosirea saculetilor fast melt (topire rapida), iar atunci cand apa atinge temperaturi de peste 20 de grade Celsius se recomanda utilizarea saculetilor slow melt (topire lenta). Saculetii slow melt, fiind confectionati dintr-un fir solubil mai gros fata de cel din care sunt produsi saculetii fast melt, nu se topesc la primul contact cu apa, cand temperatura acesteia este ridicata.
 
Prinderea de carlig a saculetului nu se va face niciodata prin nod, cu atat mai mult la saculetii slow melt, care din cauza faptului ca sunt mai grosi, atunci cand ii legam obtinem un nod mare, iar daca am trece carligul prin nod acesta s-ar topi mai greu si prezentarea pe substrat ar putea fi afectata. Saculetii PVA, indiferent ca ii folosim atunci cand pescuim plantat ori atunci cand pescuim lansat, trebuie prinsi fie de accesorii speciale de PVA, ce fac parte din montura, fie mult mai simplu, prin agatarea acestora direct de carlig, dar niciodata nu vom trece carligul prin nod, aceasta fiind o greseala pe care am observat-o la multi dintre pescari.
 
In prima partida din acest sezon, pe care am desfasurat-o la inceput de aprilie, pe lacul de la Siclau - Arad am folosit saculetii solubili fast melt, de la CPK, pentru ca ulterior, in luna mai sa folosesc si saculetii slow melt intr-o a doua partida de pescuit plantat, disputata pe binecunoscutul lac Tancabesti.
 
tancabesti 
Fiecare dintre cele doua partide de pescuit mentionate mai sus, a avut loc pe parcursul a 5 zile (Siclau), respectiv 3 zile (Tancabesti), iar nadirea ce am efectuat-o s-a bazat intr-un procent de 90% pe boiliesurile cu care umpleam saculetii de PVA. Pentru plantat se recomanda folosirea unui saculet PVA mare, cu diametrul de 35mm, astfel incat cantitatea de nada cu care umplem saculetul sa fie cat mai mare.
 
Daca vi se pare ca un singur saculet nu contine suficienta nada si considerati ca este nevoie de mai multa de jur imprejurul carligului, se poate planta chiar si cu doi saculeti la carlig.
 
Saculetii PVA folositi corect in partidele de pescuit plantat, va pot aduce satisfactii majore, deoarece nadirea cu ajutorul acestora este cea mai precisa metoda de nadire.
 
pescuit 
Pentru rezulate cat mai bune, recomand sa adaugati un DIP peste saculetii ce urmeaza sa-i folositi in partida voastra de pescuit, iar pentru asta va trebui sa-i pregatiti de acasa, cu cel putin 3-4 zile inainte de inceperea partidei, astfel incat dip-ul adaugat peste saculeti sa aiba suficient timp pentru a patrunde in boiliesurile cu care ati umplut saculetii. Foarte important este ca dip-ul folosit sa fie PVA Friendly (in sensul ca nu topeste PVA-ul), iar dupa adaugarea lui trebuie sa agitati foarte bine recipientul in care ati pus saculetii, astfel incat pe fiecare dintre acestia sa se aseze o pelicula de DIP.
 
saculeti pva 
Dupa dizolvarea PVA-ului carligul monturii voastre va fi foarte aproape de nada, astfel incat sansa ca pestele sa absoarba momeala si implicit carligul este mult mai ridicata.
 
nada crap 
Incercati sa plantati cu saculeti PVA, iar satisfactiile nu se vor lasa foarte mult asteptate. Persoanal nu concept nicio partida de pescuit fara PVA, indiferent ca pescuiesc plantat sau lansat.
 
pescari de crap 
Cei mai mari pesti, prinsi de mine in acest sezon, au cantarit 22,6 si 23,3 kg, ambii capturati la Arad, pentru ca in partida desfasurata pe lacul Tancabesti sa prind un frumos comun de 17 kg, precum si multi alti pesti intre 12, respectiv 15 kg.
 
Claudiu R. Dedu 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.