Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ponturi pentru pescuitul crapului pe canicula.

acum 4 ani
Atunci cand temperaturile incep sa depaseasca 30 de grade Celsius, crapii de mari dimensiuni incep sa se hraneasca mai bine noaptea decat ziua, iar in cursul zilei cei mai activi sunt ciortanii.
 
pescuit la crap 
In zilele toride crapii au tendinta de a se retrage in locurile cu apa adanca, acolo unde temperatura este mai scazuta. Aceasta este un obicei general al crapilor, insa ei pot fi capturati si la adancimi mai mici, in special noaptea, cand canicula se mai domoleste.
 
montura snowman
 
pop-up dynamite 
Pentru evitarea pestilor de tale mica, in aceasta perioada, distanta dintre momeala si carlig trebuie sa fie mai mare, de pana la 3-5 cm. Eu prefer monturile de tip snowman, formate dintr-un boilies tare de 20 si un pop-up de 15 mm viu colorat (fluo), iar cel care mi-a dat cel mai bun randament de-a lungul timpului s-a dovedit a fi Pineapple & Bananna de la Dynamite Baits.
 
herculine carp spirit 
In cazul snowman-ului, de regula, folosesc un fir textil moale, necamasuit, asa cum este Herculine Braid de la Carp Spirit cu o rezistenta de 20 Lb. Herculine Braid se scufunda usor, are o textura moale a impletiturii, iar culorile sale se pierd usor in apa.
 
carlige crap
 
La capitolul carlige, alegerea mea este Wide Gape, fara varnis de ghidaj, cu un matisaj de 7-8 spire. Boilie Beak Point, dupa cum ii spune si denumirea, este un carlig care se preteaza pescuitului la boilies, dar functioneaza foarte bine si cu alte tipuri de momeli flotante sau neflotante. De asemenea, acest model este ideal pentru montura om de zapada.
 
stopere pescuit 
Apa calda din balti ofera atat boilies-urilor, cat si pop-up-urilor tendinta de a se inmuia si exista riscul ca atunci cand acestea sunt absorbite de un crap, sa fie trase dupa firul de par fara carlig. Pentru a evita aceasta situatie neplacuta este indicat sa folosim stoppere de tip ciupercuta, care sa impiedice acest lucru.
 
Fir intins!
 
claudiu popa 
Claudiu Popa 
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.