Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Rob Hughes despre sistemele de semnalizare a trasaturilor

acum 10 ani
Indicarea trăsăturii este în mod indiscutabil poate cea mai importantă și mai puțin înțeleasă zonă din pescuitul nostru. Există swingere, hangere, tot felul de sisteme de indicare a trăsăturii, fire în tensiune și fire lăsate moale. Dar până la urmă știți care vă dau cele mai bune semnale și dacă folosiți cea mai bună variantă?
 
Mulți pescari au doar un singur tip de indicatori pe care îi folosesc pentru toate situațiile. Acest lucru poate fi în mod clar o barieră în indicarea corectă a trăsăturii, așa că din experiență vă voi spune ce tip de indicatori să folosiți pentru fiecare situație.
 
Hangere
 
 
  
Sunt cei mai populari indicatori din Marea Britanie și se pare că este un trend în folosirea celor mai mici și mai ușori indicatori,asta doar pentru că arată bine și sunt bine mediatizați. Aceștia sunt buni pentru situațiile când lăsăm firele moi și pescuim la distanțe mici, însă nu sunt destul de grei pentru a indica trăsături pe cădere atunci când pescuim la distanțe mari. Majoritatea hangerelor au opțiunea de a le adăuga greutați suplimentare, așa că dacă aveți doar un singur set de indicatori, cel mai bine ar fi să aveți multe greutați suplimentare pentru a putea pescui în cât mai multe situații. Am văzut că multă lume iși ține indicatorii lipiți de pământ atunci când lasă firele moi, lucru corect atunci când pescuim în margine și peștele poate doar să tragă de fir însă incorect atunci când pescuim puțin mai departe pentru că vom vedea trăsătura doar atunci când peștele trage de fir și nu pe cădere.
 
Swingere
 
 
 
Swingerele sunt alegerea miilor de pescari de pe continent fiind foarte versatile iar fixarea cu braț reduce mișcarea laterală deci și trăsăturile false. Sensibilitatea este dată de greutatea ce poate fi mișcată pe brațul metalic acționând și ca o contra greutate pe care fiecare pescar o alege în funcție de dorințe. Dacă pescuiți la o distanță mică cu fire lăsate moi, atunci contra-greutatea ar trebui plasată către brațul swinger-ului pentru ca acesta să aibă capul mult mai sensibil la trăsături, însă atunci când pescuiți la distanțe mai mari este bine ca aceasta să fie către capul swinger-ului pentru a da o tensiune mai mare. Setarea corectă a indicatorilor este mai importantă decât puteți crede!
 
Springers
 
 
 
După parerea mea acești indicatori sunt cei mai buni în cazul firelor tensionate pentru că nu numai că țin tensiunea în fir dar și pentru că acționează sub forma unui mecanism de înțepare, asta și dacă alegerea plumbului este corectă. Am fost martor la eficiența foarte mare a acestor mici indicatori în testele subacvaticeatunci când sunt cuplați cu plumbi grei și fir textil. Tensiunea creată de indicatori trage plumbul înapoi și mâlul de pe fundul lacului îl ține în loc. În momentul în care plumbul este mișcat de către pește, indicatorul își va face efectul și va trage înapoi către lansetăacționând ca o contra-greutate și va ajuta la o înțepare mai bună a peștelui. Dacă se pescuiește corect majoritatea trăsăturilor vor fi un singur bip scurt urmat de o plecare în forță. Aceștia sunt mortali și fără nici o îndoială cei mai buni indicatori, iar peștele nu se poate mișca nicăieri fără să fie indicată orice mișcare.
 
 
 
Alegerea indicatorilor și a modului de pescuit cu linii moi sau tensionate este fără îndoială doar a voastră, însă cu puțin ajutor puteți optimiza acest lucru. Cu toții pierdem pești din cauza monturilor ineficiente sau a indicărilor insuficiente, însă o bună indicare a trăsăturilor va reduce semnificativ acest lucru și în mod clar vom pune mai mulți crapi pe saltea.
 
 
 
Rob Hughes
 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.