Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

5 ponturi de la Andrei Vladeanu pentru a prinde repede cteno pe canicula.

acum 4 ani

Probabil ca prognozele meteo si ceea ce constatati zilnic pe propria piele va pun serios pe ganduri in privinta partidelor de pescuit. Totusi, sunt in masura sa va spun ca exista o specie care se prinde foarte bine pe canicula: amurul!

Iata 5 ponturi pentru amur vara:

pont pentru cteno

1. Asa cum spuneam in introducere, nu am observat ca amurii sa-si reduca apetitul atunci cand apa este calda. Ba din contra. Totusi, o ploicica de vara poate face minuni intr-o asemenea partida. Cel mai bine am prins dupa astfel de ploi scurte.

nada pentru cteno

bulgari nada

2. Nadirea trebuie facuta cu incredere, mai cu seama daca avem trasaturi (fie si alte specii). Din punctul meu de vedere, la amur nu prea exista riscul supranadirii. Atunci cand vine bancul, curata tot! Si trebuie revenit serios, la intervale regulate, cu porumb si bulgari.

boabe porumb flotante

3. Cele mai bune momeli, din punctul meu de vedere sunt cele flotante. Nu trebuie sa fie momeli mari pentru ca sa prindem amuri mari. Numai ca ele trebuie sa fie insotite OBLIGATORIU de saculeti PVA. Daca aruncam carligul simplu, numai cu momeala, este mult mai greu. Lansetele trebuie schimbate des.

saculeti pva

4. In saculetii PVA putem pune si numai particule tari, insa mie mi-au adus rezultate cei prafosi, cu boabe de porumb, alune tigrate, spartura si germeni de porumb. Saculetul, dupa dizolvare, trebuie sa "lucreze" pe substrat, sa fie miscare acolo. Majoritatea particulelor raman langa momeala, dar unele o iau in sus.

carlige pentru amur

5. Carligele trebuie sa fie solide si de calitate. Gura amurului este foarte osoasa, el se inteapa - de obicei - in coltul maxilarului, iar carligul nu penetreaza total. De aceea, drilul se poate efectua numai in varful carligului (daca pot spune asa), iar sansele ca acesta sa se indrepte sunt destul de mari.

PONT BONUS

Fata de crapul comun, eu cred ca amurul nu este un peste teritorial si nu are locuri exclusive de hranire. In sensul ca poate fi "adus" pe patul de nada. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa gasiti o zona cu substrat tare (daca se poate), pe care sa o naditi bine si unde sa ajungeti in aruncare cu fir mai gros si saculeti PVA.

Fir intins si bere rece!

pescuit ten

Sursa: Andrei Vladeanu Facebook

3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.