Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

5 ponturi pentru ape salbatice curgatoare.

acum 4 ani
Pe rauri si mai ales pe Dunare pescuitul la crap este foarte frumos, dar si deosebit de greu. Pe langa faptul ca trasaturile sunt dificil de produs, pestii sunt bataiosi si greu de adus la mal din cauza obstacolelor si curentului. Crapmania.ro va propune 5 ponturi care va vor face viata mai usoara...
 
1 - Nu fugiti de pomii scufundati.
 
ponturi-pescuit-pe-ape-salbatice 
Aceste zone sunt cele mai bune pe apele curgatoare (si nu numai). Toata smecheria este sa delimitati cu precizie si atentie obstacolele de sub apa astfel incat sa lansati in imediata lor apropiere si nu direct in agatatura :(
 
2- Folositi fire mono groase.
 
ponturi pescuit 
Nu aveti ce sa cautati la un astfel de pescuit cu mono sub 0,35 mm pe tamburii mulinetelor. Atat pe rauri, cat si la Dunare nu se lanseaza departe, deoarece pragurile sunt aproape de maluri, iar apa se adanceste destul de brusc (mai cu seama in zonele cu obstacole de care vorbeam mai sus).
 
3- Naditi cu mai multe seminte preparate.
 
seminte pentru pescuit 
Chiar daca pe firele de par folositi boiliesuri, nadirea trebuie facuta cu un amestec care sa contina mai multe seminte (in special porumb fiert). Naditi in acest mod cel putin in prima jumatate a partidei, iar apoi puteti creste cantitatea de boiliesuri. Aveti grija unde aruncati nada, tineti cont de puterea curentilor.
 
4- Atasati saculeti PVA la carlige.
 
ponturi pescuit 
Pe apele curgatoare, acolo unde, din pricina curentului, nadirea este oarecum relativa (din punct de vedere al preciziei), saculetii PVA sunt foarte importanti. Cel putin o perioada de timp vom avea nada in imediata apropiere a carligului. Uscati bine semintele inainte de a face saculetii pentru a nu se gauri
 
ponturi pescuit 
5- Legati carligele cu fluorocarbon.
 
ponturi pescuit 
Sigur ca se poate pescui si cu fir textil (moale sau camasuit), insa monturile rigide dau un randament sporit, mai ales daca pescuim intr-o zona cu exemplare mai mari. Daca apelati la fluorocarbon folositi carlige de tip Wide Gape (cu deschidere mare), eventual cu ochetul orientat spre exterior. In acest mod monturile vor avea o mecanica foarte buna.
 
BONUS. O montura rigida pas cu pas.
 
ponturi pescuit 
Un lat simplu si firul este trecut cu croseta prin boilies.
 
ponturi pescuit 
Securizam bila cu un stoper solid.
 
ponturi pescuit 
Trecem capatul celalalt al firului prin ochetul carligului.
 
ponturi pescuit 
Matisam si avem grija la distanta bilei fata de carlig.
 
ponturi pescuit 
La capatul celalalt al monturii facem un lat si securizam cu un con de cauciuc.
 
ponturi pescuit 
Avantajul monturilor rigide este agresivitatea lor. Deseori se intampla ca acestea sa agate crapul si in afara gurii, lucru mai rar intalnit la monturile clasice. Spor la treaba!
 
Crapmania.ro
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.