Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ar trebui sa intepi la primul "tzac" ?

acum 8 ani
 
"Hmmm. Aceasta poate fi o chestiune complicata, dar pentru mine cheia, ca si in intrebarea privind sculele, este sa fiti pe aceeasi lungime de unda cu angrenajul si imprejurimile si veti sti care sunt cele suspecte.
Stau de multe ori printr-o multime de sunete si alarme punandu-le pe seama trasaturilor false sau a interferentelor, dar apoi, in mintea mea si pentru nici un alt motiv decat faptul că sunt total cuprins de val, unul va iesi in evidenta ca suspect.
 
 
 
‘Tzacurile’ unice pot fi cauzate de o multime de lucruri: un crap care va da o trasatura falsa, pesti mici care lovesc firul in apropiere (care este o cauza foarte frecventa de altfel), vant, firul care sare din clips, etc. Acesta este motivul pentru care merita să fii pe faza mereu. Cand sunteti pe aceeasi lungime de undă cu angrenajul pur și simplu stiti care sunt suspecte si care nu.
 
De exemplu, daca aveti bip-uri atunci cand nu exista nici macar o adiere puteti elimina din start vantul. Totodata, daca sunt atenti la apa din fata voastra si exista un banc de crustacee in zona, va pot provoca probleme. Cu toate acestea, in cazul in care totul pare in ordine, si nu exista nici adieri de vant, nici pesti mici, angrenajul este bine echilibrat si, in special, daca se asteapta actiune, trageti la fiecare ‘tzac’ pentru orice eventualitate.
 
 
 
Este nevoie de doar cateva minute pentru a lansa si a avea monturile in apa din nou, iar totodata nu aveti nimic de pierdut daca procedati asa. Unii pescari sunt speriati sa arunce iar, deoarece cred ca asta va speria pestii, dar, in realitate, pe cele mai multe ape, acest lucru aproape ca nu afectează deloc. Daca aveti vreun dubiu, ganditi-va la atunci cand ati auzit oamenii spunand, "Ar fi acolo doar de 10 minute". Cei mai multi crapi nu se sperie de re-aruncari, deci, daca aveti orice trasatura suspecta intepati fara nicio indoiala.
 
As prefera sa scot noua trasaturi false si una buna decat sa ignor 10 "tzacuri". Ca sa inchei acest subiect, exista o metoda in care ar trebui sa scoateti la fiecare tzac de fiecare data, si aceea este zig rig-ul".
 
 
 
Rob Hughes 
Sursa: Carpology.net
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • sâmbătă, 7 noiembrie 2015 20:07

    Levente Lukacs : Da Rob, un articol foarte util...dar si jalnic. Pentru ca ai uitat lucrul cel mai important care transforma tzacurile in trasaturi: ascutimea carligului (care atat la Fox cat si la restul fimelor lasa de dorit). Bref, sa intepam si sa scoatem montura la fiecare tzac :))

  • miercuri, 23 decembrie 2015 16:29

    carpfishing therapy : Bine punctat Levante.

  • miercuri, 23 decembrie 2015 16:31

    carpfishing therapy : Levente, scuze că te-am botezat.