Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Boilies de 20mm pe timp de iarna

acum 12 ani
29 Noiembrie 2011 si este de necrezut ca abia acum iarna arata ca incepe sa-si intre in drepturi. Pe lacul unde pescuiesc apa a inceput intr-un tarziu sa se raceasca, cazand saptamana aceasta sub pragul de 10°C, iar vantul puternic face frigul sa se simta si mai rau amintindu-mi de ce urmeaza sa se intample in saptamanile viitoare.
 
 
Momeli scoase din borcan cu cateva minute inainte.
 
 
Temperatura apei este inca rezonabil de calda si crapii sunt inca activi, dar de fiecare data cand apa scade sub pragul de 10°C ea continua sa se raceasca destul de repede asa ca, desi tarzie, iarna incepe sa-si intre in drepturi si metodele mele pentru pescuitul pe timp de iarna intra in actiune.
Cei care mi-au citit articolele stiu ca sunt un fan al momelilor mici, desi iarna este perioada cand lansetele vor avea o cu totul alta prezentare si este unul dintre putinele momente cand iau in considerare folosirea boiliesurilor de 20mm. Aceasta tehnica mi-a adus atat de multi crapi incat cred ca, intr-un fel, totul se rezuma din nou la a fi diferit acum cand mai toti pescarii incep sa foloseasca prezentari de finete si momeli mici pe care eu le-am folosit toata vara.
In momentele cand ma bazez doar pe momeala pentru a atrage atentia crapilor ma multumesc cu ceva usor de observat dar nu neaparat viu colorat.
 
 
O oglinda mare de Cambridge pe un ger aspru.
 
Modalitatea mea favorita de a obtine asa ceva este mai intai sa indepartez invelisul exterior al catorva boiliesuri ready made Shelf Life de 20mm scoase direct din punga, lasand capetele intacte pe unde va trece firul de par pentru a se fixa mai bine pe firul de par.
Apoi pun aceste boiliesurile intr-un borcan vechi de pop-up-uri ce contine Glug -ul corespondent boiliesurilor si pur si simplu le las sa traga Glug pana cand acest lichid se consuma din borcan. Faptul ca am indepartat o parte din invelisul boiliesurilor le ajuta sa traga mai repede si mai mult Glug din borcan fata de un boilies obisnuit. Ati observat ca am spus Glug si nu Dip? Aici la Quest Baits producem Glug -uri si Dip -uri corespondente fiecarui tip de boilies. Aceste lucru are tendinta sa-i deruteze pe cei care nu cunosc diferenta intre ele.
Glug -urile sunt o forma de hrana lichida care nu prezinta nici un risc de supradozare - nu contin arome concentrate, iar in termeni mai umani sunt ca niste sucuri care au fost obtinute din siropuri concentrate si diluate cu apa pentru a putea fi baute.
Dip -urile, pe de alta parte, sunt mult mai puternic aromate si sunt facute pentru a scufunda momeala doar pentru un moment si nu pentru a o lasa la inmuiat pentru o perioada mai lunga. Tradus din nou in termeni mai umani, este ca siropul concentrat inainte de a fi diluat cu apa.
 
Un singur boilies decojit de 20 de mm care a fost inmuiat in Glug, va fi detectat de orice crap aflat in zona, fara a fi nevoie sa fie neaparat viu colorat sau sa aiba o aroma foarte puternica. Faceti o incercare si s-ar putea sa aveti o supriza - mai ales daca il combinati cu un saculet cu boiliesuri sfaramate, pelete Maximum Action si Micro Feed inmuiat de asemenea in Glug cateva secunde inainte de lansare.
 
Iata inca una dintre tacticile mele de iarna servita pe tava!
 
Pescuit placut!
Shaun Harrison.
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.