Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Carlige bune de crap. Care sunt cele mai folosite modele?

acum 5 ani
Cand pronunti Owner, nu cred ca exista cineva de pe planeta aceasta pasionat de pescuit, care sa nu fi auzit de marele producator. Cu o vechime” pe piata de DOAR 49 de ani si vreo 1121 de modele de carlige, din punctul meu de vedere, Owner si-a mentinut statutul meritat de lider in productia de carlige, fie ca vorbim de pescuit la varga, feeder, crap, rapitor, etc.
 
carlige crap owner 
In zilele noastre, aproximativ 90% dintre producatorii de pe piata au ''imprumutat'' idei din familia Owner (wide-gape, long-shank).
 
Iata ca asa am ajuns sa vorbim despre poate unul dintre cele mai importante ''accesorii'' la ora actuala din trusa oricarui pescar si anume carligele.
 
Din vasta gama de modele, de cativa ani, eu m-am oprit la urmatoarele:
 
carlige crap 
- C-8 este carligul pe care-l folosesc atunci cand pe firul de par pun pop-up-uri. Acest tip de carlig este vestit pentru calitatile lui de ''crosetare'' a gurii pestelui si a fost interzis pe o parte din baltile din Anglia, pe motiv de siguranta a pestelui. Personal am constatat ca poate cauza ''probleme'' daca monturile in care este folosit nu sunt executate corect.
 
carlige crap 
- C-7 este favoritul meu pentru prezentarile Snow-Man. Este un carlig de tip long-shank cu spinul drept si ochetul inclinat in interior. Ca o preferinta personala, atunci cand il folosesc, aplic ori un line-aligner ori un shrink tube clasic. In acest mod acul are tendinta sa patrunda mai adanc in gura pestelui.
 
carlige crap 
- CT-3 este excelent pentru momelile duble de pe firul de par. Totodata este un carlig exceptional cand pescuitul se desfasoara in conditii dificile cu agatatura subacvatica, pomi etc. Genul acesta de carlig imi permite sa pun o presiune marita asupra crapului, fara sa am indoieli ca s-ar putea indrepta sau ca pestele ar avea sansa sa scape.
 
carlige crap  
- CT-4 este numarul 1 in trusa mea atunci pescuiesc cu momeli simple. Are o forma wide-gape, ochetul inclinat in interior si cel mai important lucru, varful carligului nu se afla pe aceeasi axa cu tija, sau mai simplu are ''cioc de papagal''. Personal l-am folosit cu efecte devastatoare atunci cand am utilizat fluorocarbon ca fir pentru montura.
 
scule pescuit mimteam 
Carligele de la Owner au un loc aparte in cutia mea de accesorii datorita unei rezistente sporite, o buna calitate a materialelor folosite si nu in ultimul rand datorita pretului.
 
lansete crap claudiu costache 
Sper ca sfaturile mele v-au fost de folos si sa ne vedem sanatosi pe malul lacului.
 
Fire intinse!
 
claudiu costache 
Claudiu Costache 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.