Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cat si unde nadim?

acum 10 ani
O partida de primavara la Sarulesti. Identificarea pragurilor, pozitionarea lansetelor si cate 2 kg de boilies pentru fiecare. De ce atat de multa nada? Ciprian Ene explica in cele ce urmeaza.
 
“Va propun un mic experiment. Data viitoare când mergeti la pescuit trasati pe mal un pătrat cu latura de 5 metri si aruncati acolo boiliesuri, atât cât ati fi tentati să naditi pentru fiecare lansetă. Veti vedea că ce se adună pe mal nu prea seamană cu ceea ce vrem noi a fi un pat de nadă. Totusi, acesta este doar inceputul partidei, pentru ca, dupa ce incep sa am prezentari, la replantare, nu mai arunc decat doua-trei maini de nada in locul respectiv.”
 
 
 
“La Sarulesti, acolo unde substratul este foarte variat aproape pe toate locurile, imi place sa pescuiesc in zona paragurilor, atat in partea de sus a acestora cat si la apa adanca. Daca am trasaturi la 7 metri adancime este foarte important sa repozitionez montura exact in acelasi loc. Dar cum stim daca am plantat lăngă prag, la 2-3 metri de el, sau chiar deasupra lui? Locul nostru este la 7 metri adâncime, prin urmare măsurăm pe înaintas de la plumb spre mulinetă exact 7 metri, iar 10 centimetri mai sus facem un nod dublu dintr-un fir textil. Astfel, la 7,1 metri de plumb avem nodul nostru de marcaj. Mergem cu barca aproape de prag si pipăim substratul cu plumbul. Prin încercări repetate vom repera exact pragul si vom aseza montura noastră exact acolo unde vrem sa fie.”
 
 
 
La Sarulesti, in primavara lui 2013 sunt programate doua competitii. In perioada 27 aprilie – 2 mai se va desfasura CN-ul APCR, iar intre 20 si 25 mai Cupa Becker. Detalii in sectiunea Competitii a forumului Crapmania.ro.
 
 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii