Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cata nada iti trebuie la o partida scurta?

acum 5 ani
Cei care pescuiesc la crap de dimineata pana seara sau maximum 24 de ore isi pun des intrebarea din titlu. Crapmania.ro incearca sa dea raspunsul in articolul care urmeaza.
 
nada pentru partide scurte 
Din capul locului trebuie spus ca pericolul cel mai mare in partidele scurte este acela al supranadirii. Ca sa fim mai clari, daca aruncam un sac de porumb in fata standului nostru de pescuit, iar apoi asteptam sa avem trasaturi pana seara facem o greseala foarte mare. Poate in cazul amurului ar mai exista niste sanse, insa la crap suntem pierduti. Prin urmare, nada trebuie dozata cu atentie, iar concluzia anticipata este aceea ca nu avem nevoie de cantitati mari, ba din contra.
 
nada pentru partide scurte 
Stilul traditional.
 
Daca mergem pe mamaliga sau groundbait, momitorul este sfant in partidele scurte. De aceea, daca schimbam lansetele des (pentru ca avem trasaturi sau pentru a le reimprospata) se poate pescui si fara niciun pic de nada. Singurele particule care vor ramane pe substrat in fata noastra vor fi cele de pe momitoare.
 
nada pentru pescuit 
Chiar daca pescuim cu momitoare, daca distanta ne permite la lansare (sau daca plantam) este foarte bine sa atasam si saculeti solubili cu material praf. Atractivitatea va creste cu siguranta.
 
nada pentru pescuit la crap 
PONT. Folositi dipuri aromate la saculetii PVA.
 
Totusi, este indicat sa incepem partida cu 10-15 bulgari de nada pe care ii vom arunca la o distanta controlata (sau plasa cu barca). Vom pescui in primele ore peste patul de nada, iar mai tarziu chiar in zona respectiva.
 
pescuit la crap 
Pescuitul la boilies.
 
Daca pescuim la boilies intr-o partida scurta, de asemenea trebuie sa fim atenti la cantitatea de nada pe care o plasam in apa. Pentru ca supranadirea este mai periculoasa in acest caz decat la stilul traditional despre care am vorbit mai sus.
 
seminte preparate 
Un amestec de solubile, boilies mic si seminte este excelent pentru a provoca trasaturi. Si in acest caz nu avem nevoie de mai mult de 10-15 spomburi medii pentru a ne face un pat de nada. Iar mai tarziu putem reveni cu bastonul de nadire sau nu.
 
pescuit la crap 
In partidele scurte momelile semiflotante sunt foarte eficiente si in cazul pescuitului la boilies. Este recomandat sa plasam monturile putin peste patul de nada pe care l-am facut cu spombul.
 
nada pentru crap 
PONT. Folositi agrafe rapide si veti putea schimba monturile cu mare usurinta.
 
Prin urmare, daca vorbim de cantitati exacte, la o partida de maximum 24 de ore - oricat de multe trasaturi am avea - nu ne trebuie mai mult de un kilogram de boilies si unul de seminte (porumb, tiger nuts, canepa, etc). Eventual si o rezerva de solubile pentru bastonul de nadire. Asta-i tot.
 
pescuit la crap 
Nu uitati sa folositi, pe cat posibil, nada cat mai proaspata si cat mai de calitate.
 
Fir intins!
 
pescuit la crap 
Crapmania.ro 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.