Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cinci lucruri care nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa de pescuit!

acum 8 ani
Crapamania.ro iti arata cateva repere mici, dar foarte importante in economia unei partide de pescuit la crap reusite.
 
 
1. Fir subtire si inaintas textil pe mulinete
 
Daca pescuiesti aproape sau plantezi poti sa ai fir gros pe tamburi. Insa, in cazul aruncatului din mana este obligatoriu sa ai la tine si tamburi cu 0,20 – 0,25 mm (cu inaintas textil), pentru a putea ajunge la crapii care de obicei stau in malul opus. Altfel, te vei uita la balta cat e ziua de lunga…
 
 
 
Aparent, niste accesorii fara prea mare importanta, insa va garantam ca lucrurile nu stau deloc asa. Aceste doua repere au intrebuintari multiple, iar de foarte multe ori lipsa lor din trusa ne poate cauza mari neplaceri.
 
 
3. Agrafe rapide
 
Sunt deosebit de utile in multe situatii si ne ajuta sa schimbam monturile foarte rapid. Nu uitati de conul de cauciuc pe care trebuie sa-l tragem peste latul monturii si jumatatea inferioara a agrafei. Astfel, securizam tot ansamblul.
 
 
4. Tijele rigide
 
Foarte multi dintre noi pescuim cu plumbi inline si tije rigide, un sistem care zboara destul de departe si are o mecanica buna la intepatura. Trebuie sa avem la noi intotdeauna tije de rezerva pentru ca nimic nu este mai neplacut decat sa pescuim cu aceastea rupte si predispuse incurcarii in lanseu.
 
 
5. PVA 
 
Saculetul solubil este sfant. Se poate utiliza in multiple variante, umplut cu boilies, seminte sau prafuri (uscate sau semi-umede), dar se poate si taia in fasii iar benzile rezultate pot sustine cateva bile langa carlig. Chiar daca initial nu v-ati propus sa pescuiti cu PVA este bine sa aveti o rola in trusa.
 
 
Crapmania.ro 
8 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 18 martie 2016 17:19

    Florin Coacaza : e mai bine inaintas textil sau konical?