Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cum preparam alunele tigrate?

acum 7 ani
Tigernuts-urile sunt o momeala foarte populara in carpfishing. Proprietatile naturale ale acestor alune le fac sa fie neinteresante pentru alte specii de pesti, dar foarte cautate de crapi.
 
Cu un continut ridicat de fibre, proteine, zaharuri naturale, vitamine si minerale, alunele tigrate au reputatia de a atrage crapul catre carlig. Mai mult, datorita texturii lor protejeaza montura de atacurile altor specii si de raci sau somnii pitici.
 
 
Se pare ca invelisul tare si crocant coroborat cu miezul lor dulce sunt caracteristicile care determina crapii sa le consume. Si sa le recunoasca valorile nutritive. Nadirea trebuie facuta totusi in cantitatati mai mici, la intervale de timp regulate. Exista legende potrivit carora atrunci cand crapul sparge aceste alune cu dintii faringieni, zgomotul se propaga in apa si atrage ca un magnet si alti pesti.
 
 
Pentru a deveni o nada si o momeala eficace, alunele tigrate trebuiesc preparate. In primul rand ele se lasa la inmuiat minimum 24 de ore si se completeaza cu apa daca aceasta a fost absorbita. Apoi se mai adauga apa si 200 de grame de zahar la kilogramul de Tiger Nuts si se fierb 45-60 de minute. Se pastreaza intr-un recipient cu capac dupa ce s-au mai adaugat 100 de grame de zahar la kilogramul de alune. Dupa 3 zile sunt bune de folosit deoarece apa in care au fiert si au fost pastrate se transforma intr-un lichid vascos.
 
 
Crapmania.ro 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • duminică, 24 februarie 2019 21:17

    Marius Massy0315 : Unde gasesc aceste alune pentru preparare?