Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Echipamentul pentru plantat

acum 8 ani
Iata cum arată un echipament adecvat pescuitului plantat în condiții grele cu agățătură. De câte ori nu vi s-a întamplat să plantați lângă agățături, iar imediat după trăsătură să nu mai puteți face nimic pentru că peștele era deja „parcat”?!
 
 
1.FORFACUL
Paradoxal, forfacul nu trebuie să fie supradimensionat, ci unul rezistent realizat cu un fir rezistent și cârlig de calitate. Problemele în agățățătură nu apar la forfac.
 
 
2.LESTARE
În cazul în care pescuim cu forface lungi (40=50 cm) și fir moale, este indicat ca montura să se lipească de substrat.
 
 
3.CLIPS
Rig Marole este probabil cel mai bun sistem de pierdere a plumbului inventat vreodată. Clipsul de plumb crestat, care se pierde la rândul lui, eliberează linia.
 
 
4.LEADCORE
Firul textil cu interior de plumb (leadcore) de 80-100 cm este perfect. Camuflare și siguranță.
 
 
5.PLUMB
Plumbii trebuie să fie de la 150 de grame în sus. Cu cât plumbul este mai greu, cu atât înțeparea este mai promptă, precum și eliberarea acestuia.
 
 
6.ÎNAINTAȘ
Un monofilament de 0,60 mm este sfânt în astfel de condiții grele. În general se pun 10-15 metri de fir gros între leadcore și firul principal.
 
 
7.PLUTĂ
Pe înaintaș, blocată cu un stoper în funcție de adâncimea apei, se montează o astfel de plută pentru a ține firul ridicat către suprafață și pentru semnalizare în dril.
 
 
8.TEXTIL
Mulinetele se încarcă cu fir textil 0,25-0,30 mm. Este nevoie ca imediat după trăsătură crapul să rămână pe loc, iar elongația unui monofilament face imposibil acest lucru.
 
 
9.LINE BITER
Se întâmplă de foarte multe ori ca la revenirea cu barca la mal să se agațe firele în elicea motorului. Este nevoie să se vadă de departe punctele unde firele intră în apă.
 
Crapmania.ro 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.