Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Fire textile camasuite.

acum 6 ani
Firele pentru legat carlige in pescuitul crapului joaca un rol foarte important. Prin simpla schimbare a firului de legat putem schimba cu usurinta mecanica monturii.
 
claumar carp spirit 
Atunci cand vreau sa leg o montura combi cu fir textil camasuit, folosesc doua variante de fir textil de acest gen.
 
carp spirit combi soft 
Prima varianta pe care vreau sa o prezint se numeste Combi-Soft de la Carp Spirit si se preteaza atat la pescuitul plantat, cat si la pescuitul lansat. Combi-Soft este un fir foarte versatil, care se potriveste la foarte multe tipuri de monturi. La pescuitul plantat, se poate decoji o portiune mai mare, de pana la 2-3 cm, pentru a-i oferi monturii o mobilitate sporita. La pescuitul lansat, se poate decoji o portiune de 0,2 - 0,5 cm deasupra carligului, pentru a evita incurcarea monturii. Firul este suficient de moale ca sa poata fi utilizat si fara a curata camasa de plastic. Folosesc Combi-Soft atat la pescuitul cu boilies, cat si la pescuitul cu porumb sau alune tigrate, atat cu momeli flotante, cat si scufundatoare. In majoritatea cazurilor, atasez forfacul din materual Combi-Soft la monturi de tip plumb pierdut sau in-line, stiind sigur ca functioneaza corect. Lungimea optima pentru legarea monturilor cu fir Combi Soft este de 15 - 25 cm.
 
combi stiff carp spirit 
Cea de-a doua varianta de fir textil cu camasa pe care o folosesc se numeste Combi-Stiff. Este un fir produs de Carp-Spirit si are o camasa foarte rigida, dupa cum putem intelege si din denumirea produsului ("stiff" inseamna "rigid" in engleza). Combi-Stiff se preteaza foarte bine la pescuitul plantat, dar este util in special la pescuitul lansat, pentru ca ajuta montura nu se incurce. Ca si la Combi-Soft, la pescuitul plantat se poate decoji camasa pe o suprafata mai mare, de pana la 3 cm, pentru a da carligului o mobilitate mai mare, iar la pescuitul lansat se poate decoji o portiune de 0,2 - 0,5 cm deasupra carligului, formand o mica articulatie care imbunatateste mecanica monturii. Combi Stiff este un fir recomandat pentru lansari la distante foarte mari, pentru ca reduce riscul de incurcare a monturii, fiind foarte rigid. De retinut ca, dupa legarea forfacului, firul trebuie indreptat la abur. Este o procedura simpla si rapida, care asigura o prezentare foarte buna. Prin prelucrare la abur, forfacul ramane drept si rigid.
 
claudiu popa 
Claudiu Popa
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.