Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Forfacul fara niciun nod

acum 12 ani
De cate ori nu vi s-a întâmplat ca momelile mici si moi să se crape în momentul în care le-ai tras pe firul de păr? (foto) Iar apoi, după lansare, să vă întrebati dacă nu cumva boabele de porumb sau mini-boiliesul au cazut de la locul lor? Ei bine, cu putină migală, există rezolvare si la această problemă.
 
 
AC DE CUSUT SI VEDERE BUNĂ
 
Avem nevoie de un dacron cilindric, asa cum sunt aproape toate firele textile care se găsesc acum pe piată. Apoi, un ac de cusut, pe care îl asortăm cu grosimea firului folosit. si nu în ultimul rănd, migală si vedere bună. Nu trebuie să vă speriati de operatiunile pe care le vedeti în fotografii. Ele sunt oarecum asemănătoare celor folosite în cazul prelucrării firului cu miez de plumb (leadcore). După câteva încercări o să vă iasă si vouă foarte bine.
 
 
NODUL FĂRĂ NOD, FĂRĂ NOD
 
Marele avantaj al acestui sistem este disparitia nodului de pe firul de păr, nod care ne produce atât de multe neplăceri, de la jocul pe care îl crează momelilor, până la spargerea acestora. Pe forfacul fără niciun nod putem trage cu croseta chiar si boabe de porumb Bonduelle, una dintre cele mai moi momeli pe care le putem folosi în pescuitul crapului. În cazul boiliesurior uscate bine, acest fir de păr trece fără nicio problemă prin momeală nemaiexistând nici riscul de a rupe croseta.
 
 
 
 
 
PRINDEREA VÂRTEJULUI
 
În partea de sus a forfacului, operatiunea de evitare a nodului se repetă, de data aceasta pentru atasarea vârtejului. Această opertiune, la rândul ei, ne aduce câteva avantaje fară de legăturile clasice. Noi construim de fapt o montură combi, căreia, prin dublarea părtii superioare, îi micsorăm sansele de încurcare si – totodată – permitem zonei de lângă cârlig să se miste natural, pentru o cât mai bună prezentare a momelii.
 
 
 
REZISTENTĂ SPORITĂ
 
Eliminarea totală a nodurilor din noul nostru forfac elimină pericolul strangulării fibrelor și – implicit – scăderea rezistentei firului textil. Totul rămâne asa cum a vrut fabricantul, iar pe alocuri dublu decât atât.
 
 
Adriano Mussaro
 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • joi, 9 mai 2013 14:03

    nicu benta : pentru a face acest lucru,e nevoie de un forfac gros,am incercat cu ale mele care sunt mai subtiri nu am reusit ...

  • miercuri, 7 septembrie 2016 12:45

    Ion Pop : Se poate să faci un video te rog ? Să mor dacă înţeleg cum se face . Mulţumesc !