Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Iti place sa-ti faci singur mixul si boiliesurile?

acum 12 ani
RETETA BOILIES BIRDFOOD
 
Birdfood-ul este primul mix inventat în istoria carpfishing-ului și s-a născut în anii '70 ca urmare a unei colaborări între bătrânul Rod Hutchinson și firma Haith's care astăzi este cunoscută de toată lumsdsaea datorită produsului lor cel mai faimos Robin Red. Mulți subestimeazăasdasde obicei acest mix, dar sunt multe motive pentru care birdfood-ul este câștigător din naștere. Un argument important este faptul că toate celelalte mixuri care s-au inventat după aceea nu sunt nimic altceva decat birdfood-uri îmbunătățite cu alte produse tehnice, gen aminoacizi, predigerate, hidrolizate, etc. Producerea unui mix birdfood este o școală bună pentru orice selfmaker, care vrea să se specializeze, deoarece va înțelege că făinurile de bază reprezintă fundația unei construcții solide.
  
Rețeta mix birdfood
 
25% gris
10% făină soia
5% lapte praf
5% caseină Rennet
10% mălai fin
10% faină de melasă
20% nectarblend
5% drojdie praf
5% seminte de paserele macinate
5% seminte de pasarele intregi
 
Grișul vă sfătuiesc să-l faceți mai fin decât granulația lui obișnuită de pe piață. Dacă nu găsiți caseină Rennet puteți să înlocuiți acest ingredient cu lapte praf (adică să urcați procentul laptelui praf la 10%). Chiar dacă nu are același efect mecanic, laptele praf poate fi un inlocuitor. Caseina are rolul principal de a permite apei să patrundă în boiliesuri. Adăugați 2 linguri de scorțișoară și 2 de boia dulce, amestecați bine toate ingredientele și lăsați mixul într-o pungă câteva zile înainte de rulare.
Partea lichidă: aromă de capșuni sau afine (alegeți voi firma pe care o preferați și folosiți dozajul recomandat de producător) și 5ml de sweetner (îndulcitor). În comparație cu un mix care conține făinuri animale, acesta are tendința să se usuce repede, după amestecarea cu ingredientele lichide și ouă. Prin urmare, trebuie făcute cantități mici pentru rularea imediată. Dacă totuși amestecați o cocă mare este recomandat să o introduceți într-o pungă și să o băgați la frigider.
 
 
 
RETETA BOILIES BIRDFISH
 
Birdfisul de mai jos este bazat pe făinuri animale și vegetale, care conține cât mai puține ingrediente de origine chimică și cât mai multe naturale.
 
În acest mod încercam să inducem crapului bătrân o stare de încredere, mai ales celui care a mai fost înțepat înainte și cunoaște foarte bine semnalele emise de produsele chimice în mediul acvatic, produse pe care le folosim cu un relativ succes în procesul de fabricare al boiliesurilor. Evident, în acest mod, mixul nostru o să aibă un preț final crescut, însă vom economisi la partea lichidă. Vă rog să mă credeți, ieftin nu înseamnă prost, dar nici scump nu este obligatoriu să însemne bun. Şi dar mai ales capturi garantate.
 
Reteta mix birdfish 
 
15% griș
10% faină de soia
20% faină de pește alb
5% GLM
20% Nectarblend sau Redfactor
10% Robin Red
10% caseină Rennet
5% albumină
5% seminţe de niger
 
 
 
La reţeta aceasta mai adăugaţi 50 de grame de fructoză, 1 linguriţă de boia iute, 2 linguriţe de sare şi una de piper negru macinat proaspăt.
 
Aşa cum spuneam,partea lichidă este una economică, pentru că, din punctul meu de vedere, ea nu exista. Adică se pun ouă şi atât. Celor mai necredincioşi şi iubitori de lichide nutritive şi de atracţie, le recomand sa adauge eventual aminoacizi (multimino, carpamino etc.), după dozajele recomandate de producator şi aroma de lor favorită.
 
Urmează metoda mea preferată de pregătit boiliesuri, sa nu zic obligatorie, cea la abur. Întotdeauna eu coc nada la abur. Faceţi mereu proba cu câteva bile şi verificaţi daca sunt gătite bine, până la miez, astfel încât să puteţi trage o concluzie în ceea ce priveşte puterea aburilor şi timpul de preparare. Nu uitaţi că aburii trebuie să aibă mereu aceeaşi intensitate, iar dacă apa din oală scade trebuie să completaţi şi să aşteptaţi creşterea nivelui de fierbere, înainte de a pune altă tranşă de boilies la aburit.
 
Adriano Musaro
 
 
 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 19 februarie 2016 00:40

    adrian stoian : Si partea lichida,cat este necesar pt mix ul birdfish?